Wednesday, December 30, 2009

cobaan

trying to erase those sweet memories
trying hard to delete those names whom i used to care about
trying to fill the empty spaces in my heart
trying to closed my eyes and pretend i didn't see
closed my ears and pretend i didn't hear
trying to smile eventhough its a fake smile

trying my best to ignore his glance and his smiles

trying...
trying...
trying...
 I'm seriously trying REAL hard.


luckily my obsession never fails to make me happy...eventhough it is just for a little while,its worth a smile ;)

losing a friend is painful enough, and i am losing MANY at one time..i don't know how i should describe my feeling right now...

making friends is not as easy how it used to be.i miss u guys in Malaysia.seriously missing all of you..
okeyysungguhshityerperasaaniniireallywanttocry T_T

only GOD knows how the pain feels like..

Monday, December 28, 2009

somewhere somehow

1) tiya dah kawen. lagi sorg kawan aku kawen weh.. congrats tiya!!! smoge kekal smpai akhr hyt ;)

2) all dis wedding thingy makes me feel old. T_T

3) aku tanak new year boleh? tahun depan aku dah 22tahun kot..brr brr..

4) aritu buat mid term exam,duduk bertentangan dgn senior sem 7 tak silap.ouh muke,sgt lah matang..bile la muke aku nk nmpk mcm tu? at least i'll earn sum respect. LOL.

5) ouh mansoura gile bapak sejuk.tahap bercakap mulut kua asap2 gitu.tggu salji jer.heh.

6) skang pbl case 9, nk masuk case 10..pastu unseen case..pastu final T_T ok sgt cuak T_T

7) winter break?? finally decided to go to hurghada...rase mcm cool,tapi,taktau la..i need to escape mansoura once in a while..

8) current obsession: heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D:D:D kalo aku gtau nnti mcm obvious gile sbb kt mansoura ni mcm dia sorg je yg mcm tu,so,takpelah,tak jdi nk ckp. ;p;p

9) cube korang carik kat youtube, lagu Caprice ft Hayad - Teman. seronok! layan giler,serious. ;)

10) aku dah jatuh cinta,pada Cadbury Moro......Malaysia ade ke???? hahahahahhahahahahaha

ok sbnrnye aku nk prosperity burger T_T

11) pengakuan suci murni.tadi 1st time aku masuk library kt gamaah weh..1st TIME! mase kat unikop dulu,muke sape lagi planggan setia library lagi2 time sem 1 kalo bukan cik li dan cik paz? hahahaha..!
aku rindu zaman Unikop.aku rindu kawan2 yg aku kenal kat situ.rindu gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =)


tibe-tibe rindu mahu tgk mamat ini. maaf Farid Kamil,i curang sekejap. ;p

Sunday, December 27, 2009

belief in urself

" hari ini sgt sejuk. sejuk gila. keluar hingus. arghh! tgn beku. tulisan buruk. Lapa tp nk diet. Arab bodo. Bodo gile ah. super stupid. Hm,objective x siap. tension. Haih. masalah bertimbun. nasib malang berganda. perasaan bercampur. terigtorg t'syg. tp takde sape syg fendi. Haha. tak kesah la. hidup ini singkat. makan,berak,tido,bgn. Skejap je dah 18 tahun. blajar medic. entah macam mana. Tuhan saja tau.

26.12.2009
Affandi Azman "




al kisah nye,mamat ni pegi bace my note book,or wht i called,my-handwritten-blog-which-i-use-when-the-internet-sucks..so yeah..dia pon terhingin..kesian mamat ni.dia nk tumpang blog i jugak kn.haha.sory lah fendi,tak scan ur writing.maleh. ;p

-----------------------------------------------------------

im so sleepy, i can't even bother about how life has been sucking a lot lately.mayb i shud get sleepy always.sleeping pills? haha..naah..whatever,cudn't be bothered much bout it..this is life bebeh..as it is..

Friday, December 25, 2009

menarik hari ini

hey.saye terbaca satu pngumuman di lecture hall tadi,pengumuman yang menterujakan.


PENGUMUMAN!!
sabtu ni, 26 disember 2009, tiada lecture utk division B!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

SEMESTER 3.

sungguh damn kecewa okeh..baru nak teruja kot.haihh..kenaba tibe2 ade lecture PAGI pade ari sabtu?? leiihhh???? T_T

Thursday, December 24, 2009

buttered prawn

i'll bet dia akan on9 at 11 kjap lagi..sbab 'she' will be available at dat time..huu..im not jealous oke..mayb a bit,but,i seriously don't mind.really..but all u gotta do is tell the truth man...and things wud b much easier 4 all of us..trust me.. ;)

i am so thankful case 7 is khalas already..all dis talk about diseases on lungs and all reminds me of arwah mama...i rmmbered she was being tested using those spirometer..bcoz i was like,so jakun at dat time tgk bndalah tu..hee..

know wat..i sleep 12 hours yesterday..sgguh puas okeh..hahahaha!~

----------------------------------------------------------------------

oke dia tak on9...but 'her' status changed....definitely for 'him'.......! oke dah faz..u gotta hav to find urself smone new..brr brr... -_-"

damn.walaopon arini bermula dgn baik.pagi yang gembira,petang yang oke-oke sahaja,malam je mesti rasa tak best! T_T


pengajaran minggu ini - mudah betol masalah diselesaikan,bile ego itu kite tolak tepi.ye kan? dan begitu ringan dan indah perasaan,bila kita tidak bermusuhan dan tidak ada sangka buruk dengan orang...
kalau lah semudah itu aku maafkan kau weh.


ouh.terjengok facebook bekas kekasih..dekat about me,dia tulis " tidak berperasaan "..dalam ati aku ckp, TAU TAKPE!!!!!!!!!! -_-" huu..fuzz,stop stalking..no,im not stalking.i HAPPEN to view his page jer....ngehehehee...whoever yg happens to know who n what i am talking about,heeeeeeee :D

oke sbenarnye ade byk sgt bnda nk cite..smpai jadi mcm takde bnda nk cite.haha..oke merepek..life has not been so interesting.i repeatedly says dat.pfftt.. T_T wishing new year wud bring me much2 more happiness please.

p/s: ouhhh saye masak buttered prawn tadi for the first time.naseb baik sedap ;p

Saturday, December 19, 2009

a few words to soothe the heart

i keep deleting what i've written.i dunno how to say this in the right way.tapi hari ini adalah hari yang tak berapa best tapi cuba ditutup dengan benda2 yang sebenarnya takde la best mana pon cume buat2 best je sebab tanak rase down sangat sepanjang hari.

titik.

kawan2 Malaysia,aku da download skype,like,finally! korang bile lagi?? hahaha! download cepat weh! pastu bagi ID korg oke..pasni kite skype call.aku serius rindu korang gile3babi punye rindu..life kat sini sucks a lot lately.. T_T

Friday, December 18, 2009

smiling outside. crying inside. ssshhhh..

selamat menyambut awal muharram dear readers! ;) 

people are start talking about their winter break's plan ( ceh,exam pon blom lagi,aku da sibuk pk cuti -_-"),which,i dun have any.i might be spending my winter break tidor-ing and online-ing and more blogging selame 2minggu tu smpai i'll eventually get bored and i'll b stress and i'll eat more and i'll become much fatter then i'll complain then i'll try to stop eating but then i'll even eat some more and.........ughhh! pape jelah.haih...terima kasih..saye memang MEMANG memaannggg ade life kat mesir ni yer -_-" oh rakan taulan yg budiman di Malaysia..buatlah kutipan derma..kumpul sikit2 sorg..ckup kan 4000 utk tiket pergi balik aku winter break ni..pliss pliss pliss plissssssssssssss *battling eyelashes*

ok.one of the reason yg sgt kukuh,paling kukuh utk korg blanje aku tiket balik ialah sbb,AKU NK PROSPERITY BURGER! T_T dgn curly fries nye..dgn air orennye..wehhh masyuk gile wehhhhh.....T_T sudah la faz.i've gain weight people,and its not peak of winter yet...naik almost 2kg plakkk! daaammmnnn...ok watever.ade lagi reason knp korg ptt blnje aku tiket pulg ke malaysia..korg tau tak...egypt is freaking cold?? ok marah la aku,da ade heater komplen lagi..hahaha.tapi..takkan nk dok uma all d time en..msti r nk kua en..takkan nk usung heater tu plakkk..kne cucuk plug dia agi..huuuuu....oke da mngarot..tpi dlm kpale hanye ade prosperity burger -_-"..mari interlude :D



 ok kawan2.hayati gambar ini..kalo korang rase carls jr tu besar..ini lagi besar mumkin..20cm weh...atas tu burger ala2 big mac la size dia..saje ltak sbg perbandingan..pasnih kalo ade harijadi org,tayah bli kek..pegi welatain pastu order burger ni n cucuk lilin ats dia.ngahaha..

ok dah.abis cerita pasal burger. -_-"

this homesick thingy adalah sgt uncool okeh..OUH! another reason yg gilebapak kukuh utk aku pulang ke malaysia......stok milo dah HABIS,seriously..aku ta phm knp org egypt tak minum milo okeh..and aku jugak ta paham camane stok milo bapak aku bawak aritu boleh habis tak smpat sampai january pon lagi!!!!!!!!! one beg isi milo je wehhhhh tapi da abesssss.....ngeeee...i dunno how d world is going to be wthout my milo..sobsob..no wonder things r getting dull-er each and every day.eceh dan dan jer..hohoho..ouh yer,tdi ckp cni sejuk en?? memang pon.sampai.sampai...sampai...ko da tak nmpk manusia2 ber seluar pendek.. -_-" oiiiiiiiiii aku rindu nk cuace yg normal!!! grrrrrrrrrr..hahahahahahaa ;p

aku rindu: milo,prosperity burger,roti gardenia,mapley,fifteen,atos hitam,ikan aku,rumah aku,mostly bapak aku,and abg2 aku yg annoying tu,kawan-kawan yg memahami dan menerima aku seadanya,kawan-kawan bangi and unikop,lelaki2 melayu yg kacak dalam jumlah yg ramai,pavillion dan shopping complex lain yg biasa dikunjungi,topshop,converse,sume kasut2 heels aku kt umah,baju2 yang tak dibawa ke sini,KARAOKE,monorail,ktm yg lembab cam haram tu,lrt,ouh lelaki kacak bermain drum,secret recipe,warta!,ayam baldi,nasik lemak cik yah dan karipap kentang (hahahahahaha),jalan raya yg ber bumper and ber trefik light,weh sumesumesumesumeeeeeeee aku rinduuuuuuuuuuu :(

----------------------------------------------------------------------

isn't it obvious? dia ade bile sidia ade.dia tak tego saye,tapi slalu tego sidia.dah dah la faz.be happy for them.be happy for them.be happy for them. *gilebabisusahmahulawaniniperasaanouh.sungguhrasemcmtakbestokeh*
mumkin aku patut DELETE je kot kau kalau kau taknak tegor aku langsung pon..

p/s: know wat.my wish is granted..im going to hav my PBL session on sunday,AGAIN!!! ouh sungguh gembira! :D


ok pastu aku bleh melagho lagi kn.ngee.dah2.nk uat PBL plak.till then. :D

Wednesday, December 16, 2009

ok kali ni post pendek

 u didn't know,that my ym status was dedicated to you.


i wanted you to buzz me.but u never did.


guess u really have changed. -_-"

oke sekarang aku dah tak nk komplen pasal sejuk.sebab..dah pegi sikkah tadi beli heater :D:D 90 genih..yg 40 genih pon ade..sudah gembira..heater tu sgt best..malah,ia boleh diinovasikn mnjadi sebuah microwave..sbb,kitorg ade 4 heater (satu bilik satu en)..kmpulkn 4 heater tu rapat2,buat cm square en,pastu ltak ayam kt tgh2 utk defrost kn dia..fuhh..sng keje aku...hee..pastu nangis tgk bil smpaii..uyeh uyehhh..hahaha ;p

arini aku byk gelak..penat..arini jugak aku berintimasi dgn fathin dalam teksi.jeng2..sume kotak heater tu pnye psl.pastu dok kt seat blkg tksi 4 org..fuh..bontot aku mmg x cecah kusi la en..pastu amu teksi tu pon bleyh thn..dia suh ktorg aja dia ckp 'ezayek' dlm bhs melayu..ktorang cakap la apa kabar..hameeekk kauuuuu dia ulang a-pa-ka-bar dalam sbutan plg straight,monotone dan sgt lawak drp sblm gala' smpai jln kt uma ktorg tu..da la jem sket2 time tu..pecah perut aku gelak dlm tksi..wahahah..pastu mlm tu,rgga plak uat lawak..ade ke ptt dia mmbygkn situasi klo aku jadi lesbian.haih.rangga2..ape nk jadi kau nih.wahahahahaa.oke aku tipu jer.kite je tau en rangga? hahaha..! ;p

ok skang aku rase mcm nk gigit2 nyamuk dlm bilik ni.ouh sungguh annoying! -_-"

weh blog aku makin boring wey..esok2 aku cite bnda best oke.tu pon,kalo ade.weeeeeeeee~~~

p/s: saye sedang melayan Kuch Kuch Hota Hai skarang ni..sorang2..feeling weyy..nak nangis boleyyy?? :( kes cinta tak kesampaian ni,sounds ouh so familiar dowwwwwwwwww hahahahahahahaha

oke dah.fathin ckp aku da mcm ari2 update blog plak.hua3..jiwe kacau la ;p

Monday, December 14, 2009

brr brr

mansoura sejuk..boleh kate da tahap sgt sejuk bagi aku..kalo tibe2 jari jemari bertukar menjadi warna biru,mcm sesuatu yg normal..kalo aku pgang brg pastu asik jatuh tu jgn salahkan aku,jari aku kebas sebenarnye.tak rase dah.ngee..oleh kerana tahap kesejukan yg amat sangat,adalah lebih indah jika hari2 boleh diisi dengan makan dan hibernasi.tapi,itulah..aku manusia,bukan beruang..ouh kecewa!~

bile sejuk,selain dari mngantok,malas juga melanda..bile malas,pastu kne uat smthg,msti ckp " alaaaa thn depan jelaaa aku buattt..." lpas tu aku akn snap back to reality dan menyedari bahawa,tahun depan itu hanyalah lebih kurang 18 hari sahaja lagi T_T...

weh korang penah tak tgk syurga cinta? ouh sesape yg tak penah tgk n takut aku spoil cite tu sile jgn bce prenggan ni.haha..dalam syurga cinta ckp,dlm dunia ni,ade tiga jenis jodoh..pertama,jodoh dari syaitan..kedua.jodoh dari jin...ketiga jodh dari Allah.. ( nk explanation lebih dalam pegi tgk sndri cite tu.hee :D) OBVIOUSLY sume org nak jodoh dari Allah.yg terbaik..yg indah..yg mulia..yg berseri2..haihh oke faz ckup berangan -_-"..ok tpi btol la kn? hrm..pastu,dlm cite tu,si awal tu kan mcm sgt 'western',family dia pon...smpaikan,smayang pon taktau..puase pon taktau bile..wpon aku rase mcm tak logik lgsg utk ko blurrrr smpai cmtu skali utk smyg dan puasa,tapi,yerla dia mmg dok london dari dlu..so...aku trime jela..heee..pastu...awal ni en cm jht,tido ngn pompuan len2..stiap malam 'exercise' en dia ckp..haha..erm..pastu,family dia pon cm same je pangai ngn dia..kcuali adik angkt dia tu...then dlm cite tu,dia mlamar si heliza yg bpklah cantik luar dan dalam konon2nye..n dtg pon dari family yg baik2..solat sume tak tinggal...cube bayangkan,cerita selepas heliza trime lamaran tu..tak ke nanti mcm konflik keluarga? canew si heliza tu nk tgl ngn family awal..n takkan awal nk biarkn family dia trus mcm tu je? n plus,heliza tu kn mcm baek gileeee n i knowwww yg awal da brubh dah bertemu dgn jalan kbenaran,dah alatuullll....tapi,sejarah nye dia jahat en?? means,what past is past? tapi btol tak aku ckp,rmai je yg bleh putus hubungan,n xdpt trime bile dpt tau psgn dorg nye history cmm smpai cmtu nye jht skali? kn kn kn? bak kate nabil, lu pikirrrrlah sndiri..assalamualaikum. ;p

oke faz.len kali tgk muvie tu tgk jelah.tak pyh nk pk byk2 dan mngarot2..

belom aku cite psl cite orphan lagi.hahahahahahhahahaha dah dah jgn start ;p

ouh.tadi PBL session aku dibuat pada hari ahad,walhal (ayt miktan.haha.) slalunya buat ari isnin.mumkin dokter saya bz.hee.tapi,sesungguhnya,seronok rupa nya gamaah pada pagi ahad..mata saye di'jamu' pmandangan indah.ouh sgt suke! " ya doktor..mumkin we can do our PBL on sunday starting this week? i dun mind..really....... *kelip-kelip mata*" haha..buwok pangai!

dah!!!!!! nak sambung tgk movie! pastu tidowww...heeeeeeeeeee....sihat btol aktiviti bulan2 december ni kan? ;p

Sunday, December 13, 2009

when darkness turns to light

bile org yg kau suka,turns out suka kat org lain..and dat org lain happen to be one of ur closest fren,d best thing to do is? be happy for them :) sbab,bile kau ckp kau suke,means ko nk org tu bahagia kan? dan mungkin dia bahagia dgn kawan ko tu.so,maybe its a good time to make some sacrifice.isn't love is all about sacrificing?? ;p;p

ok dr love.cukup -_-"

arini aku mngidam kari ayam..lalu,aku pon ke dapur dan ke fridge dan mngeluarkan ayam.brr brr.terkejut saye melihat seekor ayam yg completely belom dipotong..hoh..nasib baik bulu semua da buang.heh duuuhhh lawak tak jadiiiii okeeeee.... dan mngikut kondisi pisau dan papan pemotong di rumah ini,ouh sangat SANGAT lah praktikal kan kalo nk potong ayam besar2 cmtu kn..hrrmm..tapi aku berjaya! uyeh! tapi aku tgk ayam tu takde rupe ayam sgt la.haha.kalo mak mertua nmpk,mesti aku kene -_-"..tapi pastu housemate aku ckp, " ala,menantu doktor kot..mesti dia maafkan.." haha.boleh tak? cool en?? harap2 mak mertua aku mcm gitu.wahahahaha ;p dia cakap,sebab bile kau doktor,msti takde mase nk blaja masak ni..plus,DOKTOR kot.hello.its a carier yg sgt org look up to kot (ceh bapak poyo).huhu.and i wanna b like them too.tapi en,result mid sem aku kan,trowk T_T..sangat kecewa..aku stdy la jgk utk dpt mrkh sesikit itu..at least up sket from that la..its too low saye sedeyh T_T...sebab tu aku masak kari ayam.hahahahaha.ouh berade di dapur boleh kurgkn stress tau tak? taktau? hah nti cube la yer.ngeeeee :D

*berlatar belakangkan lagu Pacarku - Shaden*

dah nak 7 bulan aku ditinggalkan pacar aku.effect dia,tak ilang lagi kot..its not dat im still in love with him.no,im like,SO over him.tapi what he did mcm unforgettable and unforgivable in a way...bcuz it gaves too much impact on my life okeh..im like too depressed n too miserable after what he did.yelah,things happen for a reason..and come to think of it,we were never meant to b together pon..tapi,still,if he wants me for the reason to break my heart,pttnye dia tak mintak kapel pon dgn aku in a first place..knp kne mintak,lpas a few months dgn sng nye msg " awk.jiwe kite kosong bile dgn awak.kite dah lme nk ckp,cume tgu mase yg seswai je nk bgtau. " ouh mcm f**k..oke tibe2 aku marah.haha.eh tak2..cool2..tapi seriously,klo aku tak kapel ngn dia,aku mungkin akn still baik dgn bestfren dia..yg,snanye suke aku gak. ( sile bace previous entry dlm bulan december 2008 kalau nak tau ) bukan ckp aku nk la kt bestfren dia tu,tpiiiiiiiiiiiiiii if only things happen in a different wayyyyy i'd MIGHT be a little less depress unlike now.org yg tak knal aku pon simply judge cakap aku desperate la hape la..knp tah.ko takut ilang kwn ko ke? lek r weh.kawan je pon.aku pon ade hak nk berkawn jugak..knp korg yg nk tentukan sape aku bleh kwn dgn sape tak boleh? sgt lah annoying -_-" ouh tgk..i've turn into smone else dow skang..i keep pointing fingers at people.blaming people.padahal aku dulu,pasrah je kot -_-"...annnddddd aku nye self esteem juga sudah dperasani semakin lowlowlow..im turning into a different person.OUH TIDAAKKKKKK...haha oke gile freak.dah abaikan.


ouh aku kan mempunyai satu lagi blog dekat fuzzyskuzzy dot wordpad dot com en..tadi mcm bace2 balik post.pastu terjumpe satu post yg sangat emo tapi sangat lah mendescribe dan merungkai byk perkare pasal aku.haha.poyo lagi.here goes:

smtimes there just smthing dat u cud not share wit people close to u.


u don't want ur dad to worried about you..or knowing ur siblings is being sad,too..


u don't want ur best friends sympathy..u don't need ur housemates to know how u feel..or frens giving u the sad look,saying dat they understand how u do.


smtimes we just need a total stranger,so dat they wouldn't give us the symphathethic eyes,the needed hugs,the calming advice and all the things an understanding person cud give u.


i don't want to b understood.

ok dah sekian merepek bersama cik paz.ouh ade org tu followers dia da melebihi aku.ouh sungguh tidak adil.hahaha.bapak dengki ko ni faaazzzzzzz ;p

Friday, December 11, 2009

12 jam buat kerja gila

saya telah menjawab mid sem pertama utk saya di mansoura university..tahniah..peperiksaan di sini sgt menarik..penjage2 peperiksaan semua boleh berborak dgn kuat dan lantang sambil tidak meng-off bunyi handset dan gelak ketawa gembira ketika kami sdg sibuk memerah otak mnjawab exam..hasil nya, tiade konsentrasi..brr brr..ok tau,alasan je tu.ngeeeeeee.......tapi,mmg btol kot! tapi oke la,exam tu kuwais..duduk btentangan dgn senior sem 7 klo x silap..ahhh indaahhh...hahahahaha ;p

abes exam,pulang ke rumah..sambil aku sdg ber facebook,fathin tanye " nak gi alex tak nih?? " sebab aritu plan nk pegi tapi tak konfem nk ikut mood la hape la..pastu, dorg yg discuss..aku jawab " aku ikut je " sbb aku mls nk jdi planner hahahaha plusss aku takde tujuan pon..aku cume mahu berfoye di pantai ;p..n guess wat? aah kitorg pegi..hahah!! gile mcm ape je,trus siap2 n pegi..abes exm kul 11,kul 1 lbeyh da kua uma..1.30 da dpt peugeot ( sejenis pngangkutan yg muat 7 penumpang, harga 13 genih sorg yg digunakan utk bergerak ke luar bandar di Mesir ni..err..btol ke ek?? ) pastu kul 4 da smpai!!!!! settle solat ape sume dlu,pastu gerak gi pantai...buat sand castle yg rupe dia mcm bangunn x siap..itulah yg tjadi bile bdak medic cube nk jadi bdak akitek..haha.stick to ur status quo! hahaha cm haram..pastu bercinta jap gnn pantai..sbb jeles ade kapel tu tgh bcinte gk kt pantai..aku da la solo enn...pastu air tgh pasang plak..hohoho sejuk gile gabaaannn tapi aku pdulik hapeeee aku sukeeeeee :D:D

lpas lepak pantai,gi dpn uma syahmi,call dia suh dia kua tgkp lmbai ktorg.haha! dia ajk naik,tapi ktorg nk cpt sbb nk gi uma ros plak...smpai uma ros,farahin buat teh..sedap...haha tibe2 promote,padahal dia bini no 4 aku bini no 1..spttnye bgadow ok..haha kidding2..hanye mrk yg phm je phm pe yg aku cube nk smpaikn ni...errrr...ok abaikan.. -_-"

pastu gi city centre,dpt aiskrim baskin robbins..ouh sungguh bahagia! wpon perut dan tekak mahu sundae,tapi poket dan duit cakap,one scoop only! ngee!! takpe2,dpt jgak.. ;p ya allah faz,berat ko da la da naik 0.6kg,makan lagi aiskrim..haih -_-"..pastu lpak starbucks,minum frap tofee nut! kt msia da tak dpt da tofee nut,kt cni ade lgi! uyeh2! da la sdap! haha..eh ke kt msia da ade blk weh tofee nut?? last time aku gi da xde..sobss..ouh lpas tu jatuh cinta dgn kasut kat H&M...tapi...takde saizzzzzzzzz T_T!! apeekkkk tlg beli kan kt cairooooooo hahahahahha

oke2..pastu bile da nk balik tu,mule la cite best..haha..its 12 lbeyh2 already..pastu bygkn eh..org da tak rmai en...kua2 je dari pintu city centre tu,ade satu pakcik dok BTOL2 kt dpan pintu dia...da la muke cam melayu en..tibe2,dia senyum...dgn mate terbukak,pnuh smgt senyuman itu...pastu dia cakap..."taaaxxiii..????" hahahahaha gile seram sial..pastu aku cakap la "pakcik ni asal muke cam melayu wey,tah2 dia phm bhs melayu.." pastu pakcik tu gelak mcm paham wehhhhh aku scary gileeee smpai aku da tak bercakap dlm taxi tu..da smpai tempat bas tu,aku trun aku nk mmbebel la en pasal pakcik scary tu sbb dlm teksi takut nk kutuk dia..tibe2...KUA ASAP WEH! mulut aku kua asap! oyeah bebeh!! setelah sekian lama aku cube nk mngeluarkan asap dari mulut aku berjaya! haha! see,i can smoke without damaging my health.korg bleh keeeee hahahahahahhaah ;p ;p ouh pastu kt Peugeot nk balik tu,jumpe satu Peugeot yg pnuh dgn senior kot tpi tak knal..tpi kitorg sgt geylong smpai da gerak tu kitorg bleh plak lambai2 dorg en..semoge aku dah tak jumpe dorg dah dlm mase 3 bulan ni…..segannn..heee.. ;p

-----------------------------------------------------------

ape korg rase kalau,org yg korang suke..sebenanye ada skandel dgn kwn korang sndri?? hoho.

-----------------------------------------------------------

just watched a video psoted on facebook by a senior..song for mama..sedap weh suare dia..

ya Allah..Kau cucuri lah rahmat ke atas roh ibu ku..Kau tempatkan lah dia bersama-sama dengan kekasih2 Mu ya Allah..amin.... :')

Monday, December 7, 2009

blabla membebel

" upload successful! " adelah perkataan yang menggembirakan.

tapi jarang2 je dia nak kelua la kan. -_-"

dah bape ari aku cube utk meng upload gambar masuk facebook ni..tapi tak settle2 jugak lagi..menci btol..facebook memang carik pasal dengan aku.grrr..

baru lepas menonton cerita orphan.haram jadah btol cerita tu.ia berjaya membuatkan aku menjerit sorang2 depan laptop..cuak siot..tapi best laa..bek korang tgk.layan gile.heeeeeeee...

aku da jarang berblogging dalam english.sebab smakin ari english aku makin macam bangang.vocab dlm kpale otak da makin bkurang.ouh tidak! ouh plus,kt cni lagi best cakap melayu sebab arab tak paham.nak kutuk pon senang enn..hahaa.haish faz..tak baik dow kutuk org..grrrr... ;p

sbenanye aku nak cite..satu keajaiban yg berlaku ari ini..haaa..walaopon da 4 ari aku tak kua umah...masih ade keajaiban boleh blaku..gempak ennnn....takde kaitan langsung padahal hahahahaha..AKU BASUH KASUT WEH..bukan nak kate ape la..dua thn aku pkai kasut tu,seingat aku sekali je aku pnah basuh..pastu warne dia turun..ngee..patu da x pnh basuh smpaaaiii la tadi...i dun know whats got into me.but i did it.uyeh uyeehhhh hahahahahaha

lusa exam wehhhhhhhhhhhhhhh tapi masih sempat menonton muvi dan ber chatting dan ber fb dan basuh kasut dan sapu rumah dan dan dan dandandandandandan aku da penat membace sebenanyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee oke dah pnat merepek bye bye.ouh salah.dah tak lusa da.ESOK KOT EXAM! brrrrrr....

* gile entry ni. *

Sunday, December 6, 2009

kisah aku dan mimpi

aku slalu mimpi...

gigi aku goyang2..macam nak patah..pastu even aku dah goyang2 kan dia mcm nk patahkan tu,dia tak patah2 jugak..asal ekkk????

--------------------------------------------------------------------

Friday, December 4, 2009

mencarot dan mengarot

arini je da 3 kali aku masak.bile jiwe kacau,memang best layan prasaan kt dapur..betooolllll ;p

ok aku nk update lagi blog ni.update kedua utk hari ini.aku pedulik ape.aku nk balas dendam..gile jeles tgk blog org len sume da update.aku tak dpt nk update sbb xde intenet -_-"..ok tipu.sebenanye aku update,tapi aku update kat blog satu lagi aku..fuzzyskuzzy dot wordpad dot com.oke tipu lagi..hee..trime kasih wordpad kerana wujud! dan melepaskan gian aku utk menaip di keyboard laptop cabok aku ini.grrr..tapi takleh nak publish sebab post tu mcm da basi gile,n da tak best utk tatapan umum.harap maklum.

hee.maaflah..saye memang geylong sekarang ni.mane tak nye..8 hb ni mid term exam..dan saye baru je meng khalas kan dua daripade enam kes...dua kes yang cukup utk buat aku bengong sekejap..lepas tu nanti mesti aku mnyesal sbb stadi last minit pastu mcm kne struggle laz minit pastu komplen2.padan la muke.haha..eh tak tak..aku dah insaf da..zaman unikop sudah berlalu..dah takleh main2 da..heee..tapi,sesungguhnye amat sukar utk mmfokus kepade stadi bile tengah STRESS.ye.saye sangat stress.sebab ape? sebab penimbang tu ckp saye da berat -_-"...tak tak,aku tipu lagi.haih.smnjak dok mesir keje nk menipuuuu jerrrr...hahaha..ok.saye stress sebab..sebab..sebab...tah la dah lupe -_-"..yang penting stress buat aku kuat makan dan kuat makan buat aku gemok! da la gambar kat alex yg kichan amik secare candid utk gmbr aku semua mnunjukkan aku sgt hodoh dan gemok.haih.kichan..dlm dunia ni,wujud sesuatu yg dinamakan camera trick! anda sharusnye mmpraktikkan ia supaye aku akn less hodoh dan less gemok -_-"

ouhhhh december yang stressss!!! da la sejuk..nk bgi milo sejuk mudah jer...letak je ats meja 10 minit dia dah sejuk mcm milo ais..seriusss..and december reminds me of new yearrr!! klo kt msia msti mcm tgh competition antare shopping complex tgk sape uat pokok krismas plg best.hhaha..ughhhh!! new year means an increasing of age.gile bapak.aku dah 22 kot thn dpn -_-"..i dun like d sound of it dowww...

ouh n btw tadi...men bkak2 folder lam laptop..n guess wat..jumpe one folder containing old msgs dgn scandal lama thn 2008..! hahahaha!! cm lawak jer bc blk..eh lupe.pengumuman.saye memang OH-SANGAT-DESPERATE nak boyfren yer...takleh idop i tau takde boyfren..stress i!! pffftttttttttttt -_-" sungguh aku ta paham cmne statement ni bleh kua..tapi takpe..layankan ajer.. ;)

okelah.aku semakin stress menunggu facebook meng upload gambar.grrr...tahun depan jelah aku upload gambar tuh.bye bye.

minggu yang panjang

ouh what a hectic week!

starting off from a trip to cairo..then went back home to mansoura for eid adha celebration,which was awesome i tell u..then,backpacking again to alex! whoa! superduper awesome trip!

ok..lets start from cairo..we didn't do much at cairo..and the best part of cairo for me,is,CITY STAR! uuu im soooo loving the smell of a shopping complex!! sangan jakun okehhh!!! sangat rindu bau ituuuu....heee...and thanx to our tour guide,apek,i've released my stress by the shopping therapy and it went so well....puas hati wehhhhh.... :D:D maka,cintaku tertinggal di cairooo ;p

then the eid adha celebration..two days..balik je dari cairo,we went to shop for the food..beli ayam sayur and all..masak utk raya! gile wehhh penat3! dat morning went 4 d festival of sacrifice,tgk lembu kne sembelih..i took a lot of pictures which was awesome..taking pictures makes me happy :D..2nd day of the celebration.there was this perfomances,and more taking pictures,and yet again im so happyyyy...heee...

on dat same evening....we went to alex..ouh yes..sangat penat..and lepakking at alex beach until 2.30am in the morning..SUPER DUPER COOL..pantai alex sudah mendengar smua masalah aku..it felt good..ana bihitbu pantai alex awi2!! d next day,went to green plaza and watched 2012..wayang dia ade iklan plak after 1 hour -_-" gile potong mood kot..but overall the trip was superrrrbbbbb!!! thanxxx bdak2 alex..wpon rmai yg tak knal..and baru knal..and soryyyyy tak amik pon u guys nye numberrrrr -_-" saye sungguh makcik okeh.

balik mansoura...BAU HIMAARRRR ouh rindduuuuu...!!! hahahahahahaha...!! ouh n somehow semua masalah yg dah terlepas kat cairo and alex,dtg balik bile balik cni..grr...ok rakyat mansoura...if u guys hate me dat much..i am so willing to go to alex dowww...bahagia gile aku kat sneee...i dun understand y people r like so damn sibuk with my life and trying to ruin it or watsoever but the thing is,its super annoying kot.go find smthing else to bother la..penat la nk layaaaannnnn.......~~

ouh..alex reminds me so much of KL..seriously..n now im so fucking homesick..i miss u guys back in malaysia wehhh...i know i've said it a million times already...but i really do miss u guys..ouh and haritu dak2 10-1 post video especially for me at FB,which was sgt cool and aku sgt terharuuu and aku sgt rindu korang weeehhhh!!!!!!!!!!!! at least i know dat there r people who still miss me.sob sob.ayat nk touching jer,ngee..

ouh n yeah.i miss a fren of mine.i am being reminded of him a lot lately.and i miss having him as a fren.

next vacation...ALEX tggu dakuuuu!! nanti kite cerita panjg2 lagi okeh..kali ni aku tak kisah kau basah2 kan seluar aku lagi..aku bawak seluar spare..meshi?? ;)

Sunday, November 22, 2009

berita hari ini

lunch at brema..while walking home,we stop by at a pharmacy...end up buying a weighing scale! n yes,d most important part is,








i've loss weight.SERIOUSLY!!!!!! 2kg!!!!!!!!!!!!!









aku sgt sayang penimbang itu! :D:D:D:D

Saturday, November 21, 2009

i am so confused

ugh!

smtimes,i just dunno what to think n how to make a decision.smtimes i dunno wat i've done wrong until people start accused me of stuffs.i am confused with myself, people surrounding me, with strangers, with the weather, with everything.things are so blurr nowadays..i dunno y..i wonder y?

its time 4 me to have some time for myself.i am in need of a shopping therapy like,immediately! ouh cairo! tggu kedatangan ku! ngeeeeeeeeee!

i should really start preparing myself for the upcoming exams..but with things happening around me,i just don't know y,but the laziness starts to fills the airrrrr if u know wat i mean..huhuh..PLUS,i hate case 6..ouh what the heck,like i hav a choice..kne study jugak nk tanak,daaaammmmnnnnn T_T

yesterday,i have this bad feelings..i dunno y,feels like smthing bad is going to happen to my closest fren..so i texted everyone dat i can rmmbr of,hoping everyone is fine..masalahnye,dua org je yg reply T_T...n i go to sleep feeling unsecured and susah ati n x sdap ati n sume2 perasaan yg tak best..sangat UNCOOL..i even get a weird reply,i mean,VERY WEIRD,yg mcm tak mnjwb soalan tapi mcm errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tapi takpe mls nk pk.huhuhu. ;p but hey people.don't get weird okeh..i am always like dat..smtimes i just had this sense,n usually my sense is true..but yesterday taktau la sape yg tlibat but mmg rase tak best gile laaaaaa.....huk2..

i am so cold,my feet is turning blue.SERIOUSLY.

ouh,selamat pengantin baru topan & kak yunn!! semoga kekal hingga akhir hayat..maaf lah topan,faz xdpt nk tunaikan permintaan peti ais 6 pintu tuh..kat mesir skang enn...nk uat canewww...hahaha!! hope the reception went well okehh..faz doakan yg terbaek utk korang..heeeee..

p/s: macam seronok pula kawan2 dah kawen...hai si kacak saya,bila nak jumpe niiiiiiiiiiii.....................

Tuesday, November 17, 2009

i should be sleeping

the last post was my 178 posts in blogger.my fav no.yeay! i shud celebrate! haha! oke pathetic T_T

1st lesson of the day : DON'T complete ur PBL last minute.u'll end up sleeping for not more than 2 hours n the result is u'll be silly for d whole day.u will not stop laughing, being silly, flirting with everyone and SIKIT LAGI nk terkantoi macam2 wehhhhhhhhhhhhh....but somehow,its a good laugh..reminds me of frens back in malaysia.dammnnn homesick lgi T_T

ok.so,with mind half awake all day long,lets recall wat had happen today.hee.this shud b interesting.started with being late to class,but not that late la..but still kne dok blkg..but i kinda like to seat at d back smhow..nk kate da bosan dok dpn x la,tpi sbab kt blkg ade lampu so nk mnulis lbih mudah..isn't there any genius out there wud like to invent smthing like,a pen maybe,which hav sum sort of lamp dat cud give sum lights on the paper we're writing on but the lights will not kacau mate org sblh or attract much attention from surroundings..kire mcm,just me,pen and the paper.whoa cool.oke merepek..after lecture,there's PBL.i saw Faizal Tahir,and he makes me happy.bcoz i just posted in FB dat i miss Faizal Tahir n POOFF there he is depan mate..best nye..if only wat i said i miss wud appear in front of my eyes,WHOA sgt cool..! ngee..i laughed a lot during PBL.everything seems so funny.mungkin ade gas ketawa dalam blik tu.hmmm...

went to Etisalat to pay 4 the broadbands under my name..pastu mse blk lalu taman dlm gamaah.pretty pretty pretty!!!!! :D:D:D:D ouh n then blk lalu istad.saje mengade.i just LOVE istad.don't u guys?? haha.but i can't find what i am looking for..aww..ok kantoi ade niat lain lalu situ -_-"..tapi cool ape.at least jalan dlm tu is much more prettier than lalu area gala' yg sesak dn mnyakitkn ati tu.hee. ;p alasan je.tau.haha.weh ape aku merepek nieeeeeeee~

plan to hav my dinner at nusan,tpi nusan tutup.ouh sgt gedik.n perut sudah ouh sgt lapa..n so we decided to eat at nusan 2..otw there,it rainss...in 15 seconds..but its dat 15 seconds of rains dat makes my baju still not dry yet wpon da bpe ari jemur.see.i hate winter! ngee..ouh n then i think i may talk too much at nusan 2 tadi.maaf yer.sape yg kene sakat tu,u hav to undrstnd,there's the time when i'll b dat mereng n dat annoying.hahaa..!! ;p went home,watch PS I Love You,and cried..i know,i've watched them so freakin many times already but stiilllllll romantic kootttttt!!!! touching gileeeee...!!~~~ ouh n wanna know a secret? when i 1st read d novels,i smhow had this thought in my mind,dat mayb my life wud be like Holly's..where my loved one will leave me when i really need it the most..haih..tu yg lagi touching tgk tu..tpi novel dia superduper lagi sweet la..but my book is history already.i can't rmmbr to whom i lend it to.i think its with my ex-bestfriend.ergh.nak mintak takleh,nnti awek dia mrh. *roll eyes* hahaa!

see.when u fill ur days with activities,ur world wud seems less sucks somehow..socialize a bit,at the right times.with the right person.

maybe i have a little prob with finding d right person thing.still in search of frens dat can reeaaaalllyyy relate to me..but frens dat i hangout with today is cool! me likey! ;p u know who u are :D

weh tadi aku tibe2 ter pk..dorg salu ckp,ssh nk dpt umah utk 6org thn 2 nnti..samane nk idop kalo takde liyana utk dibuli? tiade zarith sbg pembekal video2 pelik dari korea? tiade zan utk kami blaja bahase utare n bhs tamil?? tiada tira utk dipanggil mak? tiade fathin yg tau sume gosip saye??? samaneeeee samaneeeeee???!!!

takyah pk skang.lambat lagi kot.LOL.

baiklah.saya patut tidur.segera.sebelom lebih merepek.

quote from Dr. Zakria: " its a normal female.........errmmm i don't know if there's anything called a normal female....." grrr...boleh plak en..haha..!

Sunday, November 15, 2009

tak boleh blah

gosipgosipgosipgosip kua balik cite zaman2 tak sampai Mesir lagi.UKM...UM...

oke cite kat UKM takyah bukak aa sebab mcm bangang n byk sgt bnda jadi yg bile da dgr byk versi ur jaw will drop and mcm whooaaaahhhhhkkaaayyyyyyy.....

" kat UM aritu dorg da ckp da byk mamat2 hot,senior kite la tu "

recalling my memories on siape jer yg ade time kat UM tu,buat aku nak tergelak.

oke mmg aku gelak.gile babi.

tak hot la wehhhh...!!!!!!!!!! mesti mcm mnyesal datang mesir skang en en en en.HAHA! no offense :D

p/s: 3.10 am.otak beku weh.sejuk sgt smpai otak pon boleh beku.hoh.

otak beku pon aku masih rasa macam nk marah org.tpi semua org dah tido.aku nk marah sape?

egypt sgt cool hari ni

tadi pagi masa jln gi klas,aku terasa gamaah tu sgt cantik..ajaib kan.padahal construction gilebabi bersepah smpai aku pon pning ni universiti ke kwsn pmbinaan ke tmpt bru kne bom ke ape..haha.tapi pagi tadi lain..terbayang2 kamera kt rumah..pastu aku ckp kt zan,one day aku nk photoshoot dlm gamaah tu dow.huh.besar gile angan2.padahal kamera basic kit jer.flash pon takdew -_-"

balik gamaah pon aku masih rase egypt tgh cool.mmg la tgh sejuk,tapi ini bukan cold ye kwn2,tapi cool..sgt hebat..selain daripade binaan berbentuk gitar kt dpan gamaah tdi,org2 dia sume mcm lain sgt harini.seperti ade prasaan yg laen hari ni.aku rase cool gile bile,kdai buah cikai2 pon gantung bendera Egypt..teksi,kete biase,dan knderaan lain sibuk usung bendera Egypt..mamat2 Arab siap conteng muka dgn bendera Egypt.dorang ade match bola hari ni.aku pegi kedai mane2 sume soh doakan Egypt menang.aku pon amin kan aje..sbb aku rase msti lgi cool bile dorang menang..haha.

malam tu,ktorg kua nk gi amik parcel kt blok C.lagi cool bile aku tgk semua kdai tutup.TGK BOLA.kdai yg bukak pon smua tgh mnghadap tv.jalan raye sgt lengang.bygkan weh....syariq jihan tu kosong takde kete..COOL GILERRR..bleh guling2 atas jalan,tapi no one wants to do that la.gilebabi kotor plak en..eww..haha..pastu,berjalan2 mngambil angin luar (padahal cari mkn sbb lapa n mls msk tpi end up kne masak jugak pffttttt naseb baik rajin balik sbb da lapa sgt hahahaha) n at dat time bola pon abessss..sume sorak2..hon2..pastu ade mamat egypt sorak2 bgtau ktorg egypt menang dua kosonggg..! padahal ktorg da tau.haha..tapi ktorg lynkn je..ktorg tpuk tgn n jerit2 whoooaaahhh pastu dorg excited n bgi flying kiss n cakap dia syg malaysia.hahahaha.cool cool~...n mase tgh masak tibe2 dgr bdak2 kecik nyanyii,hon2,,d sound of celebration..! best wehhhhhhhh!!!! best best! super cooolllll!! ok msti da annoying bce byk sgt pkataan cool kn..ngee..tpi tulah.ia sgt.COOLIO! :D

ouh.ajaib.harini takde org kawin.semua sibuk tgk bola.cool gile \^^/

 tapi,satu je event tak cool.mak arab dlm klas tadi super annoying.ughh.

oh jap.muungkin dua event tak cool.lagi satu apa? ouh biarlah rahsia. ;p

Friday, November 13, 2009

another heart calls

You are not sweet, you are kind

You are not handsome, you are cute

You don't have angelic voice, but your voice is just soothing

You are not that friendly, but that's because you are so shy



I found many reasons to like you, somehow hoping one day u would know.

U would know

How much I adore you

How much I think of you

How happy I am to see you

How glad I am to talk to you

How nice to meet someone like you

How relieved to know that I have a friend like you



Somehow, missing you is the best thing to do

Even though you’ll never know how I feel about you.

=)



To have the chance to love you is one thing

To be loved by you, well that’s something I’ll never want to lose.




“Still got a piece of you under my skin, it’s always there no matter where I’ve been“





- jiwang kerana terlalu banyak mendengar lagu cinta dan menonton filem romantic. haha… -


p/s: semakin hari semakin gemok.mesir….mesir……

Thursday, November 12, 2009

the night before i received case 5

saye mahu berkaraoke.mahu yg amat tinggi.stressssssss ssiiioootttttt...!!!!!


mansoura takde karaoke..pfftttt.....

oke la kalo takde karaoke movie marathon la.pavillion ke..


oke pavillion jauh sgt..tau.-_-"

takponnn...boling pon best gaaakkkk!!!



jom housemates ku.!! kite susun botol2 air tu uat pin..tapi...





bola dia nk pakai ape??


WEH I NEED SOME SORT OF HIBURAN A.S.A.P sebelum aku jadi lebih stress 4 d upcoming mid term exam.tolong toloooonnggggg!!~~~


menonton kipas berpusing juga kadangkala seronok



atau menonton vitamin c soluble sedang meng-soluble kn dirinye juge bleh jadi satu event yg cool.






tgk.kritikal kn keadaan saye???

Wednesday, November 11, 2009

my thoughts ;p

  • guys in shorts
  • guys in baju melayu ( full set)
  • guys with guitar
  • guys playing drum
  • guys with long,straight hair
  • guys with long,curly hair
  • bald guys
  • guys playing sports

what do they have in common?













u can light ur matches with them.

got it? ;p

Tuesday, November 10, 2009

omong kosong yok.

tadi..i nmpk u...
i tau,u ponn nmpk i kn?
tapi jauhhh...
i nmpk u pndg i..
i tau u pon sedar i tgh tgk u..
i nk angkt tgn...
i nk senyumm...
tapi..i segan...
so,kite dua buat2 taktau jer...
tapi takpe..sebab nmpk u je pon,
i dah ckup hepy..

smlm u ckp,arini u ade exam
siap bagitau lagi pukul brapa...
i ckp,good luck
u ckp..thanks =)..
time u tgh exam tu,i yg nervous gile
i asik tgk jam je..
nasib kwn2 i tak sedar..
kalau x,mesti dorg perli2..
bile i rase exam u da abes..i plak yg rase lega..
hehe..
mengade je i kan? ;p

tadi petang i lepak..
i nmpk kwn2 u..
tapi u takde..
tak kisah la tu..
tapi,bile dorg lepak skali dgn i..
i harap mcm u pon ade kt ctu..
u pon gelak sama2..
u pon gosip sama2..

mesti best kan?

malam td..i msg u..
i tnye u psl exm tdi..
tapi u x reply plak..
takpelah..i tak kisah..
i phm u tak suke msg kn?
tapi takpe..i tau,u mesti ok punye..
arini,asyik igt u je..
kenape tah..



agaknye..u terigt tak kt I mcm I igt kt u?



-----------------------------------------------------


just bcoz of a video,u labelled us.so lame.so so so lame.but yeah whatever,i seriously don't care..i feel dat i need not to say much about this stupid thing..coz u know what,i ain't gonna change a thing.we're still gonna b just like what we wanted to be.so yeah,keep talking.ur making me oh-so-famous! ;)

post atas tu is just a random post oke.jangan sebar gossip.haha.

Sunday, November 8, 2009

aku lapar -_-"

clearly,the issue of discrimination among us has been getting more serious days after days..and clearly,people here still can't figure out how i work things out n how i handle stuffs..

if u started to get to know me,u'll c dat i am just being me..i talk a lot,i swear smtimes,i hav my own way on saying things,i am honest,and i like to make things straight..i dun really care what'll happen,i'll just share my opinions..its nothing bad really,its just an opinion..and yea,i do like to praise guys..but dat doesn't mean dat i am gatal,or smthing similiar to dat..im just saying my opinions and tell people how i feel about them.yes,i am that honest.if i do like somebody,i'll tell him..nothing's wrong with it for me,n dat way i'll know what he feels about me,too..

situation now is,there's this rumors..saying dat i like smone.obviously,i do.but,not in a way dat people think i do..i do have my rights to express how i feel about smone right? and yeah,not everyone dat i like means i wanted all of them to be mine.no.ssmtimes i just wanted to be friends..to b honest,i still can't find any good guy frens like the one i hav back in Malaysia.u just hav to know,and i don't know how many times already i've been telling people this fact,but yeah,i do feel a lot more comfortable smtimes talking to a guy fren rather than the girls..

ouh n yeah..smhow i really like dis one guy.but i just want to be friends tho.can't his frens just keep their mouth shut and let us be normal friends? u guys r making things so simple become SO complicated.i don't get it.ur just ouh-so-annoying! hope u evaporate and disappear to the thin air.. -_-"

and about those discrimination thing? stop la.stop acting so childish..we're far away from home.we need each other's support..don be all too cocky and arrogant and all..its not gonna bring u anywhere pon..merugikan diri sendiri ajer..

missing all of u guys back home..sob sob.





gambar nak klasik jer semua.haha. ;p




ouh nk tgk gmbr tu bsar sket sile lah klik.jgn malu2.haha ;p

Friday, November 6, 2009

tell me...

i don't understand y...
i know i get mad at you yesterday ouh winter..but do u hav to go away dat fast? y today u went very hot when i am all ready for your coldness by wearing 4 lapis of clothes? panas weeehhhh....

i don't understand y...
y does the fake test had to be postpone to monday,when i am all ready for the fake test? siap slumber party bace notes lagi mlm smlm..grr..

i don't understand y...
y must there be this discriminations towards us juniors? i mean,does it hav to be mcm " ouh ko junior,aku senior..takleh geng.." or like " oh takde..tadi aku tlg junior aku..." i mean..can't we just be friends? its not like our age gap is dat much la kn..tak best la kerek2 nih..sorry,tak berniat nk tujukan kt sesape pon,tapi cm,if u guys nk kerek ngn jr pon kerekla dgn yg kerek dgn korg je..ngeee..we can be friends,and still we can still respect u guys as our senior..no problem for me..oggey?

i don't understand y...
facebook is soo dengki..and doesn't allow me to update pics..da la rmai gile mintak gmbr time bday pe'ah aritu kt Ceasar..ishh tensi saye!! -_-" YM is well-know la kn for its dengki-ness towards me..bagi la saye onlinee...grrrr...

y...
im..y do u hav to choose dat arabic girl rather than choosing me????? oke joking aje ;p;p

y...
i skipped my period..means my hormone is so frigginly unstabilize rite now..but...whyyyy???

everything makes me wonder y..

and y am i so eager in updating my blog? da mcm ari2 post baru la plak enn..cm annoying pon ade gak enn...

but that one i know d answer..i just wanna share my experience here in egypt 4 my friends back in Malaysia..so dat nanti aku blk,kte lepak mapley,kalo aku ade terlupe nk ckp smthing korg bleh bring it up en sbb korg da bc la jgk dlm blog aku en..hahaha..bijak kn kn kn LOL

p/s: kpd yg tggu gmbr bday Pe'ah kt Ceaser aritu,sorry la..internet so fucking lambat and facebook is damn jahat tanak bagi aku upload..pffttt...what's with all the swearing? haih faz faz..im starting to annoy myself now..ye saye mmg annoying.maaf lah. ^^

p/s/s: ouh tadi saye tgk cite just my luck dan saye gembira sbb banyak laki kacak dlm cite tu and ade Mc Fly and i just don't get it.luck? wth do.dats just damn too lucky.

you know you love me.OUH SO GOSSIP GIRLS! aku tapaham kenabe sume obses tgk cite iniiii...so i'll start wtching them too.soon. ;p

Thursday, November 5, 2009

winter sudah!

i officially hates winter.winter makes my feet went cold like,ALL d time and my nose bleed n it hurts and my stomach hurt too..plus,d skin started to dry off and it is so uncool. -_-"


yeay i got a new tilam! b4 dis my tilam was like so daif yg kalo baring feels like in prison,coz bleh rase kayu2 katil tu..the new tilam is so the very comfy smpai rase mcm nk tido skarang pdahal bru pkul 7.22pm.hahahaha.mlampaw la kau faz..oh btw,special thanxx to ustad halim,anep and riz (btol ke ni nme dia?) and fendi 4 angkut-ing the tilam upstairs..fyi tilam tu SUPER HEAVY.seriously..da la yg tlg tadi kecil2 belake,termasuk ustad halim..haih..sungguh rase bersalah..maaf2! jasamu ku kenang sampai bila2 :D:D


i just watched selamat pagi cinta this evening..it was hopeless romantic okeh.i hav this thing when watchiing this kinda movie..i just can't accept tha fact dat the love story between them was like,sooo sweet and i was like,soooo jealousss okeeehhh....! mane pergi lelaki2 seperti mereka itu? mane mane?? oke faz..jgn emo..cool2.. ;p

esok fake test.as they call..klo dlu pgl kuiz sudahh..hahaha..tapi,nervous jgk..wish me all d best! :D ( esok test pon smpt lyn satu movie..ngahahaha.. )

p/s: ashraf anak baba (tuan rumah) is like so friggin handsome okee..! do come to our house lagi dan lagi dan lagi..cuci mate kami.ngeeeeeeeeeeee :D:D


p/s/s: piqal.i know u don't read my blog.but if somehow u came across this post,fyi,i know nothing will happen smpai jumaat ni..btol piqall....percayelaaaa...huhuhu.its a false alarm..ngeee...


p/s/s/s: internet sgguh dengki.aku nk update blog je dia fail.grr..

Tuesday, November 3, 2009

obsession

tadi buat social interview kt FB pastu dia tnye, waht is ur biggest obsession right now?

ngee..

i seriously don't know.i can't say im obsessed with blogger boy,since i haven't watched that series like so fucking long time da wehh..n the internet is still not stabilize so nk tgk catch up tv tu mcm serupe ko takyah tgk la..hee..i can say that i am obsessed with this song and that song,but i don't think dat as my BIGGEST obsession pon la kn..coz we need bigger impact for it to b the BIGGEST obsession kan kan.. ;p ( ouh tapi lagu Thinking Of You - Caprice ft. Annatasha sgt styleeeeee ) i don't have big obsession on mariah carey mcm kichan......ngeee...i do like taylor swift,AAR,etc etc but tis not like i buy all their cds n listen to their song like,24 hours per day pon enn...so i was like,DAMN aku takde obsession ke dowwww.....tpi its gud la kn..means im not wasting my time focusing on one thing and becoming obsessed with it en? tapi,ade tak org obsess dgn buku? mesti ada.ouh saye envy kamu!

dlu en, (eceh nk cite gak tu) i've dis BIG obsession on this one guy...utk kwn2 yg rapat,dorg tau aku suke tgk tgn,rambut,dan ......takleh bgtau lagi satu...sume nk bgtau lemak ah.! haha.kidding2..erm anyways mmg xnk gtau pon :D..tpi mcm klo usha smone i'll usha those parts la kn..ngee..n then there's this one person who i think has the perfect or at least almost perfect utk criteria2 itu..haha..n i was like so obsessed,smpai mcm laki tuh bleh nynyi lagu mariah carey "obsessed" tu kt aku...eh dia tak nynyi la,tapi dats how much obsessed i am to him..grrr...tapi en..al kisah nye obsession tu tak lame..sbb...ade je yg dtg dan meng-less-kan obsession saye kpd org itu..tapi en..snanye i'll never stop obsessing on him ouh..i just won't tell u guys anymore la..heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee now u know :D:D

baik,the main reason for this post? aku pon taktau weh.its 5am already n i haven't sleep yet okeh..i hate winter..sejuk awi2..nk balik Malaysiaaaaaa!!!! grrr..ouh.mungkin itu obsesi saye.kepada Malaysia..gilebabi patriotik siot..wahh bangge2! i am proud to be Malaysian..i am proud to live harmoniously there..i am glad of the super nice road n drainage system,the kindness and hospitality of our people,the super nice cars,the habuk-less environment ( go green bebeh.haha tibe2),the nasi lemak,the nasi dagang,the roti canai,the ane,the ameerali,the fareez maju,the traffic lights,the Bandar Baru Bangi,my house my family my fishes my room my bed my clothes yg tak bwk cni OHMYGODIMISSEVERYSINGLETHINGINMALAYSIARIGHTNOW! homesick.........................uhuk.

saye perlu tidur.ouh n btw gossips itu kdg2 mnyusahkan dow.haih.

Sunday, November 1, 2009

lets get random

1. no matter what happends, just follow what your heart tell you to do.

2. terima kasih fendi blanje kami makan..saye kenyang + sedikit happy tadi :)..sungguh lawak penyataan fendi di dalam teksi itu..hahahahahaha. ;p

3. i hate it when people starts to ignores me.especially when i don't know the reasons why.dont you find it annoying,to feel like people surrounds you is acting weird and kinda like,avoiding u or smthing?? i mean..what the hell is wrong with you? what have i done wrong??

4. it's 1.43am in Egypt, and im still awake..not studying,but reading people's blog. -_-"

5. eh,korang tau kan,aku blog bile jiwe kacau?

6. my nose bleed.seasons changing sucks.

7. i don't know what will make me happy right now..1 thing 4 sure,i miss my mom so much..things work differently without her..i have so many questions to ask her,too many things to tell her,too many stories to share with her..but hey,Allah loves her more aite..lagipon,org cakap mati akibat penyakit ni insyaAllah dosa terhapus.kalau ya mcm tu,alhamdulillah..

8. bayangkan perasaan sesorang tu bila doktor tu sendiri yang cakap, " ur mom has only 50% chances to live..at 1st,d infection is only at the lung,n her chances was about 75%,and now it has invade d blood..and so,her chances is only 50-50..but don't worry,we'll try our best...u just pray for her ok..." and i pray for God to stop the suffering..bcoz it is sad to see her lying in bed with all the tubes inside her..seriously.

i seriously don't know what kind of doctor i'll be.

9. jiwa kosong la gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...........................................................

- oke ini sudah terlalu random. haha..marilah insaf dan tidor supaya esok boleh bangun pagi dan sambung belajar..ayyyooohhhhh....!! -

Saturday, October 31, 2009

when the sun goes down

its dat time of the month again..the time when i'll feel miserable, insecure, down, low in self esteem and paranoid.

seriously.

i am officially 1 month already in Egypt.WOAH..it feels like forever and d more time i spent in here, d more i feel like everything that i've done will be a mistake.

its not dat i am regretting myself 4 being here.NEVER..i am super thankful okeh.syukur alhamdulillah..but,its like,everything seems ti go wrongly each day.i just don't understand why...

i am okay with my study.
i am okay with my house.
i am super okay with my housemate and all my friends.
i don't know specifically what i am not okay about, but something just felt so worng..
seriously, i hate this feeling.

i am hoping things wud get better in time..life has make so much out of me.especially in 2009.i am becoming someone not me.
this fact,scares me.

- written at 12.46am / 29th october 2009 in Mansoura -

Wednesday, October 28, 2009

meh cni aku nak cerita

ceh.tajuk nk poyo je. -_-"

ok ok.kalau anda ahli 10-1 bermula pade semester july 06- apr 09 anda mesti kenal saye.haha oke merepek.okelah.kalau anda ahli 10-1,anda mesti tahu apekah lipas dan apekah reaksi saya apabila lipas terbang mula masuk ke tingkap pada waktu malam saya sdg khusyuk stadi tuh. heh. dulu aku kolej, aku boleh dikate 'macho' la..tapi abid lagi macho,dia da overshadow aku.grr.haha! oke la,bajet macho la.hee.mcm knon2 tak takut ape2 en,slain biawak la ennnn....ngeee...tapi mmg tere r klo biawak tu dpt naik bilik 10-1..aku tabik pd usaha biawak tu naik tangga padahal kt lua bsepah2 mknn dia main kejar2 sambil uat cite sex in the city.oke ini da mlancong jauh.haha.

aku igt lagi pada suatu malam yg indah..aku rasa time tu da nk final kot.sbb sume org rajin stadi.hahah.so mase tu rmai2 tgh mlm,stadi kt kitorg pny,ehem,living hall..manusia yg terlibat mase tu,yg aku igt la..cik paz..lily..awien miktan teyn sue dayah.tu je la kot..haha..khusyuk gile stadi mlm tu..dak OM tgh blaja akaun ngn dak ACC tak silap..kitorg nga bc2 notes...pastu tibe2,dgr bunyik binatang terbang langgar2 dinding.sume cam carik2.oh,tak dpt dikesan.ignore.TUK! bunyik lagi...carik lagi..tak jumpe..hrrmm..maka sume mule la ade prasaan musykillah dalam diri.. " amende tu wehhhh..." ade yg jwb.. " kumbang kottt...." so sume smbg stadi balik...pastu awin bsuare dgn slambenye " eh tu lipas laaaa " sambil sebok menelaah notes dia..PAP! agkt je kpale,sume org da ilang dari kusi tu...sue ke dayah tah da tsangkut antare2 kerusi tu sbb nk lari kua dgn cpt punye psl smpai terlanggar2..hahahahhaa..yeah.begitulah hebatnye fobia kami pada lipas.

aku kt mesir ni..sampai2 uma ni lipas bapakla banyak.tapi lipas dorg kecik2 la..tak gentar sgt.STILL,fathin jugak la yg jadi cockroachbusters kt umah ni sbb dia plg rock.time kasih fathin..haha..dulu nmpk lipas je pgl dia..skang sume org nmpk lipas..mcm nmpk habuk je kot! ughhh!!! bayangkan,kitorg aritu dah ikut pesanan seorg abg senior yg prihatin,baik hati,lemah lembut dan sgt sygkan junior2 dia (oke bodek lebih), dia suh spray satu umah pastu kua then blk nmpk la lipas byk da mati.baiklah.mmg byk lipas yg mati.yg tensi nye,esok nye lipas tu byk blk -_-"..bak kate yana,lipas2 tu pengsan sahaje.grrr..maka,kami bngang,lalu spray satu meja dapur dan lap SATU PER SATU meja tu.yeah berkesan.utk dua hari yg mcm satu hari stgh je la kn.kmudian lipas itu kmbali..dah mcm2 bnda kami cube.agaknye lipas2 tu sume rase bau baygon tuh mcm perfume dorg je kot. -_-"..then,cube plak beli ubat gegat.ltak keliling meja tuh.mmg best.lipas tu lalu je ats ubt gegat tu tanpe prasaan.oke.sgt fed up.

kesimpulan: lipas mesir kebal -_-"

p/s: aku cite pasal lipas oke.bukan lebah yer kawan2.nak tau pasal lebah? :
lebah menggile + orang gile

oh boy! i really like ur style~

u got me going..oh la la la laaa~

saye. mahu. biru.

[ bila internet dah ade,otak pulak buntu nak tulis ape. ]

Tuesday, October 27, 2009

thank you.

EWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!
i dun understand u..u think u r big enuff to talk to people like that? ouh please.ur just a paranoid kid.grow up la weh.no one wants ur boyfren pon..stop being insecure n start to put faith in ur boyfren okeh.if its not u who trust him,then who else he expected will? ugh.

anda sungguh menjijikkan. maaflah. saya tak suka jenis anda.

hate me? yeah like i care. maaflah, saye tahu saya tak layak nak kawan dengan orang macam kamu.anak tan sri ye? anak datok ye? anak menteri ye? ade aku kesah? aku hongga bongga je.so what? daripada kau.

" lu anak org penting...tapi mulut lu bau longkang...ape cer baiiiii..???? "

----------------------------------------------------------------------

i wish i hav a remote control with a silent button which can mute all the honking sounds from the car.SUPER annoyance. -_-"

-----------------------------------------------------------------------

CONGRATZ kawan2 yang dah konvo! wish i was there too. :')

Sunday, October 25, 2009

read this

kepade semua yang rase macam apa sjaa yang aku buat ni macam tak betol..for all the things that i've done..for the things dat was made for fun but instead is creating too much conspiracy and fuss from all over the world..please know that:

i don't care eeeee..
i don't care eeeee!

seriously! saya bukan seorang yang mudah goyah.meshi?

Saturday, October 24, 2009

this is me

i felt a sudden feeling of loneliness yesterday..it is such a nonsense feeling,since i am not lonely at all..my dad was in the town..my fren is all around..n yet, i feel so damn lonely here..i can't really understand y.

but hey.u know why? i think i just miss my frens in msia..i think my lost at my past has made me realize dat im not ready 4 any lose in this meantime..and,i am also not ready to make any new relationship..bcoz..im afraid of losing again.. :(

i am okay,seriously..but at times,this kind of feelings hit me.and i start missing people whom i have lost,n who i am afraid of losing..smtimes,its death dat separate me from the one i love..n smtimes,its just the people n d surroundings n i dunno wat the hell they were thinking..ok i hate talking bout this.i can't believe dat smone who was so close to me can be yet this far okeh.seriously.yeah it proves,people change. -_-"

lately i've been missing a lot of people rite? 4give me.im just being alone in a far away city from home.i'll be okay soon. ;)

Monday, October 19, 2009

alo alo alo

saye ade soalan.

ape fungsi gune musyrif kalau musyrif tu yg kne kacau,kne ngorat,kne harrased dan dia yg lebih diberi perhatian drp org yg di mushrifkan? tapi pulak,bila tak bwk musyrif,adeeeeeeeeee je tak kne.

dah dpt jawapan.

fungsi musyrif bukanlah utk mnjage kami2 kaum perempuan yg knon2 takut utk bjln scr bkumpulan d sini.jagelah jugak sbenanrnye.tapi dalam bntuk lain.iaitu,supaya perhatian akan dialihkan kpd mereka instead of kepade perempuan2 yg di mushrifkan.mane taknye,pak arab cni suke ngorat lelaki kot drp ngorat prempuan! ye.tahniah lelaki! haha!

baiklah.blog harini perlu dalam bhs melayu.kenapa? sbb mahu mngumpat org2 di sini.yeah.kang cakap english ade gak yg akn phm en.kalo bahase melayu tu,sikit je kot dorang paham.haha.

baiklah.ini kisah semalam.semalam,i call u,u tak answer.ngee.tak2.semalam kami tlah brgerak ke metro.lebih hdpn dari metro sbnrnye.menuju ke sebuah kedai telekomunikasi yg bergelar etisalat di sini.kehebatan etisalat di sini same hebatnye dengan maxis dan juga celcom.hoho.tujuan ke sane,adelah utk menemani rakan mmbeli broadband.bukan stakat teman,malah mmbenarkan ketiga2 mereka mggunakan nama aku utk membeli broadband mereka sbb kalo 21 thn xpyh byr brape tah ( kire cm dpt advantage la) n satu nama limit dia tiga org je so dapat lah aku gune utk tiga nama tu.yg best nya,aku tak beli utk diri sndri,haha.sbb,aku nk paw dorg punye je.ngahahahahaha.ok tak la.sebab tah la.aku tunggu jelah abg atiq boyfren kpd akak nabila itu utk memasang internet ke rumah kami ;p.fuhh.gile pnyabar jugak aku nih.mmg tipu.ngee..ok2,balik blk kt kdai etisalat tu.mmg prangai lah dorang ni.ade je alasan nk tipu org,padahal,kitorg nk bgi bisnes kot kat dorang.tak phm btol aku.aku mmg suke dok cni.dorang tak phm bhs melayu.kutuk dpan2 pon dia tak phm.tapi ktorang pon kne kutuk blk jgk la kn,mcm la aku tak phm,buat2 tak phm je.negara dorg.takpe faz.sabar2.tapi takpe.terhibur juga aku smlm.ktorg kutuk dia kaw2 pon tak phm.dia pon kutuk2 kitorg.fair n square la kn? haha.n pasal nk bli broadband tu,aku kn bli 3.so dia kate kne bgi bnda tu satu dlu,lpas 15minit dtg blk dia bgi yg 2nd.kawan2,saye beli TIGA oke.maka mncangoklah kami di etisalat tu.tapi tibe2 bile nk masuk broadbnd ketige xsmpai 5 minit pon kne tggu. -_-"

cerita hari ini.hari ini memenatkan.niat utk ke souq tpakse dibatalkan utk kami berempat.hanye empat shj yg berjaya.ini krane teknik mnahan teksi kami utk hari ini kurg brjaya.haih.smpai 4 org yg da smpai souq tu dah abis beli pon kami masih tak dapat teksi.haih lagi.kami pon mnuggu kpulangan mrk dari souq di nusantara,sbuah kdai mkn indonesia.sedap la,malangnye saye sungguh tiade selera.haih yg lebih panjang.akibatnya,snickers mnjadi mkn mlm saye.haih lagi.skarang saye dah smpai rumah,nk pnjm broadband kwn2 tapi dorg sume pon nk pkai jugak.tu la taknak beli sndri.padan muke.haha.

esok isnin.jadual saye paling tak best pada hari isnin.boleh dikatakan FULL.eyh tapi,jgn jeles ok kwn UiTM skalian,jadual full saye brakhir pada pukul 2.30 ptg jer.ngeee.bahagia :D.tapi,saye masih sedih lagi.sbb tak dpt pegi konvo T_T.daripada aku kanak2 lagi,aku tringin yg teramat sgt nak pkai jubah univesiti tu,pastu amik gmbr kat studio cam poyo2 pnye tu kan.perrgh.sungguh bangge perasaan tu.sudah la tu.merungut macamane pon tak dpt konvo jugak T_T.OMG bapakbestweh dpt konvo.amik gmbr,baling2 topi,dapat bunga,dapat teddy bear,dapat ucapan kawan2,dpt jumpe kawan2,dapat huhahuha balik dgn kawan2,dapat mnghirup udara segar di sekitar sana,tumbuh-tumbuhan mnghijau,udara bersih,kereta cantik2,jalan raya yg sempurna,tiade taik keldai bersepah dia jalan raya,OH saye sungguh lari topik skarang ini!

baiklah.saye sbg seorg yg plg tua dlm rumah ni ingin meminta maaf kpd seluruh isi rumah krn tidak brperangai spt umur sy yg spttnye.anda patut bace blog saye yg lepas2 mngenai umur dan matang.matang tu pngalaman,bukan dari angka usia.maka jgnlah letak expectation yg high kepade saye,wlaopon saye tahu anda sume dah phm sgt pangai saye.haha.saye gembira finally jumpe senior yg btol2 tua.hahahahahahahaha.

sekian.akhir kata,cuci mata itu seronok! yeah! :D

maap lah blog super panjang.saya mngantok sbnarnye skang.hoho.

Saturday, October 17, 2009

realiti dan mimpi

realiti dan mimpi...bagi aku,kedua-dua ini sudah mcm tiade bezanya lagi.kadang2,ape yang aku mimpikan itu,adalah sbnrnya realiti....kadang2 ape yg aku fikir itu mimpi,rupa2 nya mmg satu realiti.mungkin pintu halangan antara realiti dan mimpi itu sudah mulai lobos.mungkin mimpi dan realiti aku kini,sudah mula bercampur baur.aku sndri sudah tidak pasti yg mane satu mimpi,yg mana satu realiti.aku tak pasti,skarang ini realiti,atau aku masih bermimpi..


aku fikir aku mimpi..
aku seorang plajar prubatan..aku belajar jauh di perantauan.aku dikelilingi kawan2.keluarga? jauh di mata,namun tetap di hati..kawan2 lama? aku rindu mereka.slalu aku tangisi.


aku fikir itu realiti..
hidup aku indah..aku memiliki semuanya,atau,hampir semuanya.cukup utk buat aku rasa,oh indahnya..aku plajar prubatan,aku masih baru,namun,aku suka dan aku rasa gembira.


aku fikir aku mimpi..
aku hidup sedih,walaupun kawan2 sntiase di sisi..aku masih dibayangi kejadian silam..aku masih terfikirkan tentang semalam..aku masih teringatr saat ditinggalkan.. betapa peritnya saat perpisahan..aku rasa seperti tak boleh hidup tanpa dia di sisi.tapi,aku masih hidup ni kan? ya,hidup.tapi kadang2,aku rase,aku sunyi..


apa yg membezakan realiti dn mimpi? bagi aku,kedua nya seolah2 bergerak seiring.sesuatu yg aku mmpi,rupe2 nya mnjadi realiti..sesuatu yg realiti,rupa2nya hanyalah mimpi.ya,aku juga keliru dgn aku.

p/s: maaf.kdg2 saye beremosi.alhamdulillah,stakat ni sume masih ok.doakan segala yg terbaik utk saye.terima kasih. :)

Tuesday, October 13, 2009

bukan taknak..

tapi susah..

im trying my best to update things here,but internet is still not installed and the cybercafe has a keyboard that need serious tapping in order to write smthing.ngee..

things here are fine..i had a lot of fun.but seriously im missing my buddies back in malaysia.i can't help it but to think about how wonderful the air is.how green the environment.and how polite the drivers are.YES,im taking back all those nasty things i've said about the stupid drivers in malaysia.they're being stupid bcoz they r driving in malaysia,but if they come to egypt,i'll bet they will b the polite-est driver EVER.! here in mansurah,they never give signals.they don't turn on their lights unless when they really3 desperately needed to turn it on..itu pon utk bbrp saat je ida psg.seriously annoying.they just love to HONK.ughh.org kawen pon,berarak pkai hon kot. -_-"

my class will start soon.15th oct..man im so nervous bout it.n i feel excited too! ngee! this is it people,the course dat i've always wanted to work on.i hope i'll do well.amin3!

notes of d day: im so happy today! :D











p/s: happy birthday BEDOT! ;p

Friday, October 9, 2009

FINALLY!!!

yessss suda berjaya menetap di bumi Mesir selama 1 minggu dan baru skarang dapat mngupdate blog weyyyhhh!! sgt gembira bertemu internet.wpon cc ni sgt mnyeramkan dan lagu arab yg sgt kuat ini meng annoyingkan....aghhh tak kesah! janji dpt on9.hahahahahaha

ok ok..byk sgt nk cite.tapi mcm da x igt nk cite ape.yg pnting,sy selamat di sni kwn2.. :) tapi,mcm bengong jgk la..ats plane nk dtg cni aritu da kne ngorat ngn pak arab kan..naseb baik disambut oleh ustad kacak di pintu gate airport cairo tu.waah hepynye saye! hahahahahaah! [ sungguh berani statement itu kn ;p] pak arab mmg berperangai pelik.mereka gatal dgn plajar2 Malaysia..nmpk je kami mesti nk " malizi??? welcome2!" haha.jakun2.tapi yg best kt cni,klo rase nk ngumpat ke ape,ngumpat la dlm bhs mlayu..mrk tak phm..klo ade yg phm pon stkt ape khabar,slmt pagi shj..huhuh...tapi tu lah.satu je bnda x best kt cni...sbb byk sgt pak arab gatal2..gi mkn kt restoran pon nk berindustan ngn aku..men cak2 plak..grrr...

so..da sminggu kt cni..sume ok..senior sume baek2 dan byk mmbantu..terime kaseh kpd mereka..dan kpd senior2 yg kacak,ouh trime kasih krn mncuci mate saye.wah! haha! aku pon sntiase di kelilingi kwn2..tapi,aku tetap rase sunyi..mungkin sbb ni sume kwn2 baru aku..dorang masih blom btol2 knal aku..aku rindu unikopians skalian..aku rindu kawan2 lelaki aku..wargghhh rindu3!!!!!!

ughh so many to tell,yet,so little time..know wat? mase di plane.aku berpikir.dan aku terpikir.yg sbnrnya,aku dah tiade prasaan lagi skarang ni dekat u-know-who..smhow,rase mcm,he's not worth it.nuff said.

14 @ 15 klas start..wish me all d best okeh. :D

i'll update u guys later.missing my buddies in malaysia. lily,sab,rangga,chi mei,nina,cikin n YOUYOUYOUYOUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, September 29, 2009

o yeah bebeh

aku ni:
  • 5 hari tak mkn nasi,msti mnggagau la aku.
  • anak last,anak sorg pompuan.dlm erti kata laen.MANJE. * statement gua mahal ni*
  • allergic pada habuk.nanti naek rashes2.grr.
  • gilebabipatriotik dkat malaysia dan bdr bangi tercinta.
  • idop aku jadi seba tak kene kalao tak minum milo sehari.

tapi tulah boleh plak aku nk gi study kt egypt.EGYPT! egypt yang:
  • msti susah nk carik nasi.yg ade,roti roti roti roti..............
  • JAUHGILEBABI WEH.dalam peta pon lbeyh sejengkal -_-"
  • byk habuk.sgt berhabuk.debu2.habuk sane sini.
  • BUKAN MALAYSIA YG PENTING.
  • takde milo.tak de jual,LANGSUNG.gileeeee..............

tapi tu lah dia.jalan yg aku pilih.its not about egypt pon..aku tolak tepi semua tu sebab,MEDICINE.aku mmg da lama nk uat kos ni,n skrg aku dpt pluang tu..syukur alhamdulillah.takkan aku nk tolak kan? ni lah cita2 aku..insyaAllah..lpas ni jadi kerjaya plak.hee..arwah mama pon mmg dari dulu nk tgk aku jadi doktor.so,COOL gk kn egypt nih? haha.

aku blom sampai egypt lagi da ckp mcm ni.ceh.

ESOK MALAM FLIGHT! ini malam terakhir ku di Malaysia utk 2009.semoga 2010 kite jumpe lagi k.doakan aku slamat sampai.tak lupe juge doakan kejayaan aku di sane.wahhh sgt neves lah saye! ;p

apelah jadi dgn rumah aku ni nanti.jadi rumah bujang siot.4 org lelaki.hahaha.damn cool gile.. ;p

selamat tinggal! kepada yang mahu mnghantar,jumpe di:

KLIA
8mlm-10.30mlm
29 september 2009

harini la tu.agagaga.till then.mahu selesaikan packing neyh.daa~~

Monday, September 28, 2009

untung si cantik dan si kacak

kalau anda cantik dan kacak,anda mmg beruntung.mane x nye,pegi mane shj pasti ade yg memuji.apa yg anda lakukan,pasti diberi perhatian.untung si cantik dan si kacak,dalam percintaan boleh buat byk pilihan.satu pergi,rmai lagi yg menanti.untung si cantik dan si kacak,ramai yang mahu jadi seperti anda..berlumba2 mahu juga cantik dan kacak seperti anda.sedangkan anda,tak perlu buat apa2 pon.itupon orang dah rasa kamu cantik dan kacak.pakailah apa saja,kain pelikat mahupon kain batik,masih boleh kelihatan cantik.ikutlah fesyen ape pon,takkan hilang cantik dan kacak itu.untungnya kamu,dilahirkan sebegitu.dianugerahkan rupa paras yg sempurna.kamulah definisi kecil utk kecantikan dan keindahan.kamu sebahagian daripada sesuatu yang indah.

buatlah apa sahaja,orang tidak menilai kamu.bawa lah kereta macam haram,msti pmandu lain akan cakap: haih naseb baik lawa @ ensem.mudahnya kamu memujuk orang,kerana mereka 'cair' melihat rupa paras kamu.senangnya kamu memikat,hanya dengan senyuman,semua sudah gila kan kamu.

kamu cantik.kamu kacak.tu tak bermakna kamu boleh buat apa saja.perilaku tetap perlu dijaga.manusia mungkin menilai sesama sendiri berdasarkan rupa,tapi di mata Allah,kita semua adalah sama.kalaupon kamu definisi bidadari di dunia skalipon,tidak ada guna jika tidak patuh pada Allah,tidak berperikemanusiaan,tidak mmpunyai hati perut,berhasad dengki,bersifat buruk ataupon tidak mnghormati sesama manusia.bukan kerana kamu cantik,bukan kerana kamu kacak,bermakna semua sukakan kamu.kan tidak sedap didengar kalau orang berkata: harap saja muke yang cantik.harap saja mukanya kacak.tapi perangai macam setan.haih.sedeyh kan?

jadi si cantik dan si kacak.bersyukurlah.dan jagalah perilaku kamu.aku smemangnya mncemburui kalian,kerana aku tidak seperti kalian.tapi,janganlah terlalu bongkak dengan kecantikan kamu.tidak bermakna aku ini hodoh,maka aku tidak layak utk kamu atau utk sesiapa.usah menilai siapa layak utk siapa,itu bukan kerja kamu.usahlah kamu mnggunakan kelebihan kamu utk mnjatuhkan org.jika anda sebegitu orgnya,kecantikan dan kekacakkan kamu itu,pudar.hilanglah serinya.percayalah.

-----------------------------------------------------

oh si kacak saya.mana kamu? bila nak bertemu?

p/s: 1 more day for my flight to egypt.

Saturday, September 26, 2009

in LOVE!

guy: can i ask u smthing?
me: yahh.sure..what is it?
guy: erm..are you......available?
me: er..aa..available? for what?
guy: available as in........single...and available..?
me: ouh..erm.hahaha.oke,funny u ask.obviously! haha..ermm..but why..
guy: ouh.would u be my girlfriend?

-----------------------------------------------------------------------------------

how can i ever say no...ur so handsome,charming,polite..everything that i ever wanted in a man..i never thought i could love anyone after wat had just happen,but now,i can see myself with u..thanxx syg.. :)

i like it when we're together.when u hold my hand..i couldn't be happier when ur by my side..thxx 4 spending time with me,doing things i've never done before..ur so cooollllll...and i love you so much!!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------
















AKU MIMPI DIA PACAR AKU.BAPAK BEST WEHHHHHHHHHHHHHHH!! tapi tu la.mmpi jer.uhuk.deep jgn jeles eh.hahahahaha! ;p

Friday, September 25, 2009

cerita

one day while shopping with bestfren:

"na,amik la kasut ni..cantek.."
try try..tgk..belek.pusing..jln2 sket..OK!
....
nmpk kasut lain,pakai....
" na..tak sesuai la kasut tu.mcm perempuan sgt "

-_-"

---------------------------------------------------

one day in college:

" weh salu kan ko pgg je brg2 ko.asal ko bwk beg plak ni? cm pompuan dow! "

-_-"

----------------------------------------------------

one day at home:

i was bored.played with my facebook n found an interesting quiz,so i decided to give it a try..
title of quiz: ARE YOU A GUY OR GIRL.

guess what ?

i'm GAY!

LOL!

hence all the comment about being girly.haha.

p/s: UGLY TRUTH BEST! laki mmg cam palat,mahu pretty faces saja.haha.tetibe aku rase cam tanak kawen sebab laki kan cepat berubah? dat facts scares the hell out of me.HOHO.

Wednesday, September 23, 2009

i say...


u see.i hav no intention if being racist at all..but people,the community,is like,pushing me towards becoming one! oke2 sebelom aku dtahan,dimaki or watsoever,AKU TAK RACIST LA! 1Malaysia! yeahhh!! haha..

ok.i was queing in line at an atm machine in alamanda.in front of me,was 4 african guys(i think they're african..or jamaican...or or yeah or watever la)..3 of them are together,but 1 of them mcm not in d geng la.n so,i dunno how they even QUE mennnn!! kjap dok lam barik,kjap kua,pastu msk blk,im like hey wad de fish LOL.n the 3 guys,they're acting like oversized childrens.like,seriously.playing tags,running all over the place,cannot sit still..ugghhh annoyingnyeeee!!~~

ouh btw,i felt guilty eating baskin robbins today.people look at me as if it is still in ramadhan and im so sinful for eating in d public.LOL.

tujuan aku ke putrajaya? tiade.jalan2 cari pacar agk nye ;p












* click at pictures for larger view


ouh and for d pictures...maaf lah tiade model.its fun to b by urself for quite a while. ;)

Monday, September 21, 2009

counting..

i've been single for almost 4 months.
felt REALLY single for 4 days.
going to egypt in 8 more friggin days.
felt guilty for an hour.
drooling over farid kamil since forever.!!

HAHAHAHAHA!

i never knew time could pass by so fast,especially when ur going into some really new environment soon.i mean,REAL SOON..wow everything felt so real lately huh? hehe.ouh well.im kinda excited for egypt.its not about the egypt thing really,but its the course im taking..i've been wanting to do medic so baddd n know i got the chance n i PROMISE myself to study hard..im not going to play around like wat i've done in skool n in college back on those days.i know i can do better than that..the fact that my dad n the whole family had sacrifice much for me,n the money they're paying for me to do dis course is A LOT.i dun want to let them down..naah.

OMG,8 days left.i wud really really reallyyyy love to do this things before i fly:

- watch THE UGLY TRUTH
- photoshoot wit the people dat i love.
- drive n drive n drive until i got tired of it.
- eat the deliciously malaysian cooking, the Chilli's mashed potatoes, n also Kenny Roagers!
- attend aimi's sister wedding.haha.
- karaoke for d last time!!!

n also,spent quality time with family.haha.luckily i didn't go working or watsoever duirng my holidays..i think i've already spent a whole lot of time with them..i know they'd miss me.haha!

ouh,smpat tak cari pacar baru? boleh uat telemovie ni,8 hari mencari cinta.hahahahahahahahahahaha

oke dah merepek.bye. ;p

Saturday, September 19, 2009

barangkali...

bercinta dgn budak sekolah ni best kotttt!!! atau sebab minah tu putih melepak.comel gile.free hair.segala nya yg kontra jika mahu dibandingkan dengan aku..heh.dan senang je ckp i love u ni..ckp ngn sape2 pon boleh..takpe,aku ngan kau kan dah takde pape lagi.barangkali ini post trakhir yg sebut pasal perbuatan kau yg kau rase btol tu kottt...takpe lah,aku ni bkn ade hati dan perasaan pon.KAN KAN?

i am sorry, ku tak akan love you lagi!

sudah! kemas rumah yok! :D:D:D *raya mood*

semalam

i just had a long and rough day yesterday and i don't need any sarcasm or annoyance. -_-"

i only had a two hours of sleep yesterday,then hav to get up early coz had a plan to go to wangsa melawati to pick up my baju raya..janji nk smpai sane around 10.30..so,went to pick up lily 1st at her house..i notice smthing is wrong with the car..tot it was just the alignment..but then,i felt really weird.n i heard noises.COMING FROM THE CAR.and at dat time we are out from tol already..i had a bad feeling so i stopped d car at d side of d road.TAYAR PANCIT.cam sial..then lily called his dad..he told us to use d emergency phone.heh.luckily i stopped my car not dat far from the phone..but still,have to menapak..got many honking.grrr...even from the fireman! gile! klo ko nk tlg xpe gak!!! lpas hon lambai2 plak.igt aku buat show ke tepi highway tu? *emo* oke then the plus people come..1 malay n 1 indian.pakcik malay was being nice,but the pakcik indian was not.membebel jek..his not the one who had to changed the tire pon,dat pakcik malay yg buat.but he's acting like he's such a boss.mcm ttuuutttt...~ saje je mahu mnimbulkn prasaan racist dlm diri aku.huh..oke then da settled,drove to wangsa.and and,i've already give ALL of his stuff back.lily yg tlg bgi snanye.heh.thx lily.hee..so now,me n him,TOTALLY OVER.hopefully..........i dun want to say much cuz im afraid of wat might happend in d future wud backfire me,but,for now,lets just pretend dat me n him never knew each other pon..hrmm...

after dat went to klcc..punye lah mamai,smpai lupe kt mne park kete.heh.after dat took the train n went to masjid jamek,shopping tudung.hee..it started raining.hoho.around 5 we headed back to klcc..ouh,then my craving for chili's mashed potato xdpt dtunaikan.sob2.rmai gile nk mampos beratur kt situ.huh..sokey,during raya i'll come again!! huhuh..so break-fasting at spice of india ke ape tah..sdap ;)..hrmm i was actually looking for blue blouse for the egypt departure but can't find any dat can b considered as pretty.sume HODOH.huhuhu...dat type of blue is seriously not my colour..it won't suit me.. -_-" after break-fasting,went for laz shopping n then head home..wanna know how much is the price for the parking ticket? RM25.50! hahaha! amekk kauuu...!! ouh then mse nk kua parking tu,tibe2 xjmpe tiket parking tu! -_-" we're both mamai n mcm tercarik2 everyweher for it...siap slongkar beg dgn klam kabutnye sbb tkut kete blkg mrh..hahah!

d lesson is,have a good night sleep before a big event.haha.it can prevent u from being silly.

ouh jumpe mamat rasta yg kacak itu di klcc.dia sudah kenal saye slepas saye mng add dia di myspace.dia pndg dan senyum.waaaaaahhhhhh sgt comeeeelllll!!!!!!!!!!!!! :D:D he really made my day.after a long n rough day,i had a reason to smile..ngehehehe...

so.raya is coming people! and so does me going to egypt..takot wehhh! da lme x stdy,berkarat otak.haha..hopefully everythings gonna be fine..im having my raya in bangi as usual,dtg lah if u guys r free..hee..ouhhh and if u guys love me dat much,do send me to KLIA! ;p i wud really appreciate it people..my flight is on the 29th September 2009, 11pm! but i have to be there at 8pm..so dtg lah,balik awal pon xpe..it wud b such an honour to see some of d familiar faces b4 i have to take off n God knows when we'll ever gonna meet again right?? ;)

dats it for now.ouh pesanan terakhir:

SELAMAT HAR RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN!

later~~  ;)

Wednesday, September 16, 2009

hari ini

misscommunication.

contoh mudah.KES SEBENAR.

aku bgtau madi mahu berjumpa di kl sentral.lpas tu mahu bgrk bersama2 ke klcc.tibe2,madi ckp dia da kt klcc.aku igt aku perlu ke klcc juge,maka aku pon ambil lrt ke klcc.tibe2 madi ckp dia otw ke kl sentral.wad de fish.aku mamai tahap ape ni?? rupe2 nye aku salah paham.aku patut stay sahaje di kl sentral.apelah cik paz...lantas kami mngambil kputusan mmbawe haluan masing2 dan bjumpa di green box later on.ouh,so much for mahu bergerak bersame2 supaye tidak bosan.haih.naseb ade syaz time kt klcc.dia byk ckp.ilang ngntok aku.haha.

** mase kt lrt,aku taktau kenape.ade satu mase,aku nmpk kl sentral yg tgh sibuk semacam tu jadi lengang..tibe2 imej aku dan dia bputar kmbali.sape tau,tibe2 ade air bertakung dlm mata aku..memandangkan aku 2jam lebey je tdo mlm sblom tu,aku aggp itu suma mimpi..lelaki itu mimpi..memori itu mimpi..kebahagiaan itu mimpi..kemesraan itu mimpi..kejadian itu mimpi..senyuman itu mimpi..tangisan itu mimpi..

mungkin selama ni memang aku dalam mimpi.

aku terfikir,adakah aku masih dalam mimpi?

terima kasih kawan2.kerana menceriakan hari ini.