Thursday, December 30, 2010

perhitungan perkiraan

lagi dua hari dah masuk 2011..

2 hari campur 15 bermakna lagi 17 hari saye exam..

6 hari selepas 15 hari bulan saye dah cuti...iaitu lagi 21 hari dari sekarang adalah tarikh winter break..habis exam terus pergi cairo yeay! ^__^ nak shopping.tolongla benarkan aku shopping..muahahaha..

lagi 8 bulan 19 hari pula hari jadi saya..which will makes me 23..23! T__T

lagi 2 tahun selepas 8 bulan 19 hari pula genap lah 25..camane ni miss Nina? remember our deal? macam tak lama je lagi hohohohohho =__="

okay,lagi 5 minit saya sambung study >.<

haa siapa kata aku tak terer math? miahahahaa!!

tahniah encik harimau belang berjaya bertarung dengan garuda! :):) saye terharu dan berbangga! sobs! eh lebih pulak kan. -__-











p/s: last year punya new year,1st time aku tegur org tu..mcm kelakar je igt balik.hihi..i kinda miss him tho :') good luck in exam! u know who u are. :')

Wednesday, December 29, 2010

hari progressive saye ;p

oke sebenarnya dah berapa hari dah,bukak je tab blogger...tapi,end up writing nothing.haha :p

last saturday,was a hectic day! ade EE or early experience,where us the medical students got to go to the hospital and meet up with patients.tapi sebenarnya takdelah gempak mana pon kan cuma rasa gedik sikitlah dapat masuk hospital,blaja dalam hospital semua.hahaha..so usually the EE is done at another hospital but this time it is at the cardiology department at the specialized medical hospital..i am surprised dat it was actually quite a nice place! better than the other hospital,like,waaaayyyyyyyyy better! but still la the hospital here is incomparable with our hospital ceceyy okay bangge jadi rakyat malaysia *sambil kembang kempiskan hidung*

alang-alang dah cerita pasal malaysia,tahniah malaysia for winning the football!! :):) good to know that malaysian football has improved this much! ouh and about those fights,ignore jelahhh....we know that we are wayyyy better than that kan? :)

ouh tak abes cerita lagi,after that EE,pergi GMN Centre for the 1st event of POSED..POSED is a club where it teaches us how to relate to public,like,having the confidence to talk in front of people and all lah ( eh betul ke ni kuchai? betul la kot en.haha ) and the event went well...isi perbincangan pon menarik..mostly pasal public speaking la,what to do before giving speech n how to build up those confidence..tapi rasanya yg dtg tu kbyknnye adelah orang2 yg mmg dah awesome pulak..cey nk ckp aku awesome lah kan.hahaha..tak2..aku cuma awesome SELEPAS attend the event.hehe..yg lain2 tu lah.they hav all the confidence. :) the best thing abt the event is after event diorang belanja pizza!!! haha..jadi kawan2,marilah datang ke event POSED seterusnya.pizza mnanti wahahaha

habis je POSED kat istad ade basketball,netball and also rugby match btween alexandria and mansoura..which,i didn't went to ANY of it.sebab,malam tu,serious migrain and terus tidur kot..huhuhu..rase mcm rugilah tak dpt amik gmbr org main rugby but then takpelah kan tgk je gmbr2 org lain amek..nice lah.rugby is one sexy sports u know.muahaha. ;p

ape lagi? i've created a tumblr acc,which i dunno y and im in doubt dat those acc is gonna be active for long..blog pon tak update selalu kan! haha..ouh do u know about the lookbook? serious aku suka gila.and adore gila..dah lama rasa mcm 'eh nak join lah' tapi smpai skarang tak join2 sebab i dun hav dat confidence jus YET.hee..tgklah winter break nnti :D

winter break plak dah plan nak pergi hurghada! hope i can shop 1st before dat..haish..shopping pkai duit,melancong pon pkai duit..warrggghhhh.....

eh okey sekarang tgh study weeklah saye sepatutnya study okay bye.

sebelum pergi mari tatap gambar ni,which is during volley tournament.ini lah jiran bawah rumah..ouh tapi sorang missing.hehe..sebenarnye takde la nk tnjuk jiran pon nak tunjuk winter coat baru jer hik2 okay bye2 ;p

Sunday, December 19, 2010

perihal sebuah jam tangan

aku sebuah jam tangan..aku dibeli oleh dua sahabat di pasaraya Alamanda..setiap kali ade pengunjung yang dtg ke kedai,pasti mereka akan melihat kepada kecantikan daku...ramai jugak yang mahu memilikiku namun disebabkan aku dihasilkan dari bahan yang berkualiti tinggi aku boleh dikatakan berharga juga lah sehingga lah datang dua sahabat tadi...mereka mahu menjadikan aku sebagai hadiah hari jadi kawan mereka...aku berasa gembira sekali ketika penjual wanita itu meletakkan aku seelok2nya ke dalam bekas...kemudian aku dibalut dengan kertas berwarna-warni..setelah beberapa jam,aku telah bertemu dengan tuan baruku yang sungguh kacak luar dan dalam..cantik orangnya..dan aku dijaga dengan baik sekali..sehinggalah aku dibawa bersama tuanku ke institusi pengajian beliau di luar negara...aku yang dahulunya ditenung dilihat setiap hari kini semakin dilupakan..kulitku yang putih berseri kini sudah bertukar warna...aku juga pernah dilemaskan di dalam baldi,walaupon secara tidak sengaja tetapi sesungguhnya hatiku amat terluka. -_____________-"

terima kasih kerana membaca perenggan karutan di atas..rindu la weh nak buat karangan mcm ni hahaha ;p

okay,back to d point..maaf,dah seminggu rupanya tak update..mungkin busy..busy dengan apa taktau la..tapi sebenarnya nak cerita perihal masa...sebenarnya perenggan atas tu ade juga betulnya..ya,tentang aku..aku rasa dlu aku tak boleh kalau takde jam dekat tangan ni..orang kate macam orang meroyan la kalau tak pakai jam! tapi semenjak kebelakangan ni aku perasan yg,aku sndri mcm kisah tak kisah je dengan waktu...kalau dlu buat apa2 pon semuanya aku pandukan pada waktu..tapi skarang,jujur aku cakap jam tangan ni macam perhiasan semata and kalau org tnye pkol brp baru sibuk nak tengok..oh lupa! lagi satu time lecture pharmaco selalu la jeling jam.muahahah..sampaikan aku letak jam dalam poket seluar pon aku lupa,pastu pergi rendam pulak tu seluarnya..nasib baik la tak masuk washing machine kan..kalau tak,taktau ape nasib dia.haihhh...

sekarang aku sedar pengurusan masa aku dah tak betul..aku study pon dah tak konsisten..ade je hari yang aku langsung tak sentuh buku..ya allah..takut pulak rasa..exam tak smpai sebulan je lagi..tolonglah jgn ckp sebulan tu lama..sebulan tu kjap je kot! byk lagi bnda tak baca..hari2 dok baca buku muka aka facebook tu takde faedahnye sangat. -__-

jadi aku berazam,lepas ni nak mula manfaatkan kembali waktu2 tu..sekarang ni dah winter,memang serious tidur lagi best lah kan..sekali dah tidur mmg payah nak bangun..jadi untuk diri sendiri,aku nak buat jadual..berapa jam aku kena study,apa yang aku kena study,semua aku nk letak dalam jadual..and for sure aku nak limitkan waktu untuk aku online.yes..mayb that's the first thing i have to do..fyi,aku jarang bagitau orang kalau aku nak buat itu ini..ni kalau aku dah cakap ni,meaning that aku dah smpai tahap kritikal yg aku tak bleh kontrol diri sndri and aku perlukan org lain kontrol aku..haa yes..! tapi jgn la kontrol sgt bpk aku pon rileks je kot korg jgn lebih2 naaaa >.<

doakan aku berjaya melaksanakan azam aku ni..amiiinnn!!!!!!!










p/s: still can't get over the nite of confession. terasa gembira setiap kali ingat. i wish for the best, for both of us :):)

Thursday, December 9, 2010

hello earthlings!

sorry for my abscence.eceh..lately ni liat sangat nak update blog taktau kenapa..dalam kepala storyline utk blog berlari-lari melintas dari neuron ke neuron tapi jari ni malas je nak taip blogger dot com..lepas tu bila dah rajin macam hari ni,mesti dah taktau nak cerita pasal apa.haha..

baiklah..sebenarnya lately ni macam busy sket..busy bersukan..hahaha! tau tak sekarang ade kelab volleyball dekat mansoura? tau tak aku jadi pengerusi kelab futsal utk perempuan? tapi futsal tak start main lagi lah..volley jer dah...heee..tau tak aku suka ouh main volley? teringat dulu time sekolah menengah petang2 mesti pergi lepak sekolah pergi kacau budak2 volley sambil tu cuci mate dekat budak2 rugby.ngahahaha..haish cikpaz tak senonoh.alah kecik agi kot time tu..girls just wanna have fun punye zaman lah katekan.. ;p ouh tetapi sekarang housemate saye semua macam tak bagi saye main sebenarnya.biaselah,easily injured punya kes..kalau bermain dan tidak luka tu macam bukan cikpaz yer..

kesan lebam ni mengatakan " acap buli saya dekat court " muahaha okay tak.tipu jer >.<

okay,so final exam dah nak dekat..sebulan je kot lagi..thesis tak siap lagi ni..ye saye kene buat thesis-like (we called it essay) and kena htr b4 final..and the essay contribute 50marks..sangat banyak yer di situ.kalau dapat 50 tu dah mcm membantu sangat dah lah kan. >.< selebihnya nak kena usaha ni..ha bab usaha ni lah den kena push sket..sebab kan,masa case1 smpai case5 aku rajin btol study..masuk case 6 asik pk nak cuti jer lagi2 skarang pbl pon dah malas nak buat okayyyy hahahaha..ish3..okay saye insaf skarang T__T

memandangkan aku dah insaf ni nak bagi ilmu sket nih.hahaha..aritu,blajar drugs untuk ischemic heart disease...ade nitrate,beta blocker dengan calcium channel blocker..okay of coz korang tanak tau banyak2 kan lagi2 kawan aku sorang yg blaja lawyer tu kan i dun want to bore u with medical stuff ;p as a doctor dia ade lah jugak bagi hint kan or macam cara senang nak igt nama2 drugs tu,or dia punya adverse effect ke apa..so dia cakap:-

" beta blockers have three adverse effect...you can easily remember this three effects by the letter B...the first one is blockage of heart, second B is for bronchial asthma,and the third B is for Beribheral vascular disease "

he meant to say peripheral vascular disease..nice kan? aku terus macam...err doktor,tu bukan B yer tapi P tapi memandangkan aku berada di arab dan diorang mmg sebut P as B aku biarkan ajer..orang kata,layankan ajer.hahaha ;p

okay la sebenarnya mengantuk dari pukul 2.45pm tadi and sekarang dah puluk 1.56am mmg terbaek lah kan....ouh andddd mansoura dah start sejuk yg amat! wpon cuma hujan 5 minit je aritu.hoho..ni belum hujan batu lagi nih..oh my,i forgot how cold winter could get >.< ttyl! :):)





p/s: is it better this way? or would it be better to declare something more official? u choose.im the one who's waiting remember? :)

Thursday, December 2, 2010

mulai waktu ini


okay now i wanted this song to be at my wedding reception..haa dah 5 lagu dah! lagu dah ada..calon? kuang3...

SELAMAT PENGANTIN BARU AWIEN & BOY! semoga cepat dapat baby boleh kenen2 dengan anak miktan yang bakal lahir nanti hihihihi ;p



dulu kita makan nasi special ikan masin sama-sama,dulu kita study sampai 6 pagi sama-sama...kenangan dengan lipas,kumbang,tikus and lebah...kutuk orang..all our ups and downs..sumpah aku rindu korang semua weyyy....!!! and sekarang dah macam one step further to the grown up world....dua daripada kita dah kawen..one by one is leaving the single world,dah mula ada tanggungjawab yg lebih besar wey...seriously rasa macam nk putar balik masa...nak tengok dora the explorer petang2 dengan korang,tengok cerita hantu smpai semua melompat2..rindu T_T

tapi,takpela,,this is life...redha jer :') plus,im so happy for u guyssss :D:D:D eh salah u gals hihihi..next siapa nak kawen? sila kawen time aku kat malaysia okay.and i mean it! i dun want to miss another close friend's wedding...menangis aku..sobs.

aku kawen lambat lagi okay dah sila jangan tanye lagi bye. T_T

dulu salu tertanya2 antara kita semua siapa kahwin dulu....rasa macam we make the guesses right setakat ni kan? hehehe..btw awien,ur so pretty i feel like crying :')

Tuesday, November 23, 2010

mystery solved -__-"

lately ni sedap btul tidur..sampai bangun pon ckup2 je masa utk bersiap pergi kelas..wahahaha..lepas tu smpai kelas mngantok kan -__-" ape ni cik paz! ngee..tapi semalam lah kan,dah la lambat,lepas tu sebab dah lambat kenalah pergi kelas sorang2...utk mengurangkan kelewatan sampai ke kuliah (padahal student presentation kan) aku pon tahan la teksi..cerita sebenarnya aku tak tahan pon teksi tu,dia yang berenti depan muka aku,aku cakap " kuliyyah tibb?" pastu dia angguk..maka aku masuk lah ke dalam teksi tersebut ^_^

otw nk ke kuliyah tib tu,antara istad dengan simpang ujung jalan tu kan macam ade satu part jalan yg sunyi i mean mcm kiri ade flyover kanan ade tanah kosong takde bgnn tu kan...err ni utk penduduk msir je lah ye..yg duduk msia tu,silalah imaginasi tu jgn hebat sgt..japgi korang ckp ade padang pasir la unta la tak kuase aku nk layan -__-...ok btw masa dekat jalan tu,mmndgkn aku ni takde kje nk buat,so mcm pndg2 lah ke luar tingkp..merenung diri yg bgn lewat pagi itu..haih..newayss aku sempat mandi okay. >.< tapi sbnrnya mata mcm masih mngantuk so i was a bit dreamy at dat time...pastu,nmpk la ade teksi yg mmg dah berenti kt jalan tu...dekat2 ngn tiang lampu....nmpk lah pakcik yg bwk teksi tu dekat tiang tu....okay aku rasa korang dah boleh agak la ape pakcik tu buat kat tiang tu...bagi mereka yg 'suci' sgt pemikiran dan imaginasi tak smpai tu,aku bgtau la,pakcik tu tengah urinate...membuang air kecil di tiang yer...YES,TOLONGLAH PERCAYA! by the waaaayyyy aku tak nmpk pape yang aku tak patut nmpk *THANK GOD*...

jadi persoalan di sini adelah,macamane,korang bgtau aku,camaneeeeee lahhh diorang ni nak maju,kalau membuang pon masih di tepi2 jalan? nk kata tu highway takde tempat berenti lgsg ke apa tak jugak tau...but then aku mcm perasan jugak lah,sini takde public toilet doh..sucks gila en..ataupon ade tapi aku tak sedar kewujudan dia tu taktau la kn >.< tapi mcm kalau ade pon i am sure it is so effin disgusting la wey..wek!

aku rasa kunci utama untuk maju adelah pembinaan public toilet lah.serious doh.pastu ajar diorang buang sampah dalam tong sampah,and no spitting..definitely no urinating at the tiangs! lol

okey skarang mari lari dari topik sebab aku tiba2 rasa macam nak bagitau yang aku macam craving2 nak bershopping...for shoes.ahaa pergi alex tanak beli pape kan padan lah muka >.< tapi macam.............i want to own a vintage shoes,at least a pair of boots,and some flat shoes..tapi yang paling2 nak kasut vintage,sum sort of saddle shoes...aritu jumpa kat club aldo rase nak gigit2 jer sebab geram..kenapa tak beli? nafsu tak mmbuak lagi time tu.muahhaah..okay skarang dah terbyg2 terkenang2 gitu..

tak ke geram tengok kasut ni? me want one weh me want oneeeeeeeeeee~~

tunggu kasut dah banyak macam ni pon belum tentu kepuasan tu ade yer.muahaaha!


okey esok abes kelas nak pergi serang club aldo lah.bleh tak bleh takkk?? tolonglah cakap boleh T__T

oke dah la penat membebel tau tak,now nak tidur! nnti esok bgn lambat lagi tak pasal jer heee :D

Sunday, November 21, 2010

salam eid adha people!

sorry lah lambat update..tapi raya kali ni memang terasa lain...sebab tak pergi tengok lembu sembelih...hwaaa..dah la ade 20 kambing,4 lembu and 5 unta!!!!!! T_T paling sedih la kn tak dpt tengok unta..sebab almaklum lah saye ni memang jakun sket orangnya.hua3..tapi tkpe la sbb dpt gk tgk kan,melalui video2 dan gambar2 yg ade..haihs..korang nk tgk jugak ke? usha sini : eid adha 1st day bagi link jelah eh malas nak embed video.hihi..

2nd day of raya,after maghrib lebih kurang pukul 5 lebih ada jamuan makan kat istad,as usual..tapi tahun ni macam,sorry to say,boring sket..taktau kenapa..and plus,i didn't get to take many pics...so macam sedih jugak la...huhu...majlis habis around 8.30 pm,and at 9.30pm kami dengan gigihnya bergerak maju ke alex! muahaha! dah la takde peugeot time tu..tggu punya tggu,adelah satu...tapi kitorg ade 10 orang pula kan..peugeot biasa muat 7 orang..haha..memang berhimpit lah dalam tu.gigihhh semate-mate nak gi alex ni! ;p smpai alex duk umah bedah jap,pastu gi shatby (tepi pantai) for fadia's surprise bday party!!! ^__^ seronok! :):) i think we all had fun..siap main galah panjang lagi..atau dlm bhs lain nye 'gelak ceghoh' hahaha ;p bhs kelate nye lah kn..hihi..

esoknya,pergi melawat rumah syrrul kejap pastu pergi green plaza dengan harapan ade wayang yg dapat ditonton tapi malangnya hampa..boleh tak,ade cita arab jer?? harry potter dah keluar midnite tu,tapi esoknya takde smpai abes raye..yang ade pon harry porter yang telah di dub kan dengan bahasa arab..urgghh memang tahpape..huhu..so,bergeraklah kami ke city centre pula dan mereka pon shopping2 lah..mereka ye,bukan saye..kenapa bukan saya? ntah la..somehow rasa macam tanak beli...i end up buying a pair of slippers from adidas,itu sahaja okay...padahal jumpa banyak gila baju cantik2 dekat H&M tapi...tak beli...yeah.. T_T

papepon,i really had fun at alex..walaopun kesakitan perut mengurangkan sedikit mood pada hari itu,tapi overall mmg besh..and,rasa sedih je masa nak balik tu..huaaaa...

sakit perut pon makan baskin robbin jugak lah kan...hue3..

lepas ni kalau pergi nak alex nak duduk seminggu terus..boleh tak? hehehehe okay melampau. ;p lepas 4 hari mesti rindu mansoura punya hahaha...

till then peeps..! ^_^

Sunday, November 14, 2010

the phone doesn't blink,no one misses me

i wash the clothes, i scrub the toilet, i clear up the sink, i hang the clothes, i made drinks, i watch episodessss of how i met your mother.and still,the phone doesn't blink..no message,no calls..guess i was expecting too much from you huh?

the best thing to do right now is,close my books,all three of them,and get back on track.yess..that's what i should do.coz u know what,im tired of this...

and note that the books are metaphore okaayyy...

p/s: i miss home.

Friday, November 12, 2010

tadi doktor cucuk saya

tau tak,selain dari badut,aku juga tak suka makan ubat...and aku jugak tak sukaaaa medical check up!! T_T dan yang macam kagumnya medical check up yang baru aku buat tadi dekat student hospital mengambil masa 4 jam lebih untuk selesai..dah la rasa macam masuk gym jugak lah kan,kejap naik tangge turun tangge naik tangge balik turun tangge balik semate-mate nak dapatkan sebijik cop.lepas tu yang best sekali last2 pergi dekat orang yang first sekali kau jumpa tu utk dapatkan cop yang konon2nya dia tak boleh copkan padahal boleh je kaannn..takpe2..sabar je. >.< dan ini mcm 1st time aku buat med check up yg tak ukur ketinggian dan berat terus je dia tulis ats ketas tu average n normal.sukati dia...arab style punya medical check up. -__-

alhamdulillah dah selesai med check up tu semua.malam semalam tak lena aku tidur memikirkan nak med check up ni.hahaha.biase laa aku kan paranoid terlebih..tapi nasib baik takde blood count.and tak amik BP...bleh tak dia tulis BP aku 120/75! gembiranyaaaaaa...padahal BP aku selalu 100/60 jer pon paling tinggi.haha..takpela yg penting aku normal.YEAY! okay tanak gi hospital dah.dah la kena cucuk tadi.yela nak amik darah mmg la kena cucuk kan...time kena cucuk mmg tak sakit.tapi skarang ni ha dia sakit..wpon tak jadi hijau dan bengkak2 sebab  rasanya doktor tu pndai amik,kena vein,tapi stillll mcm berat gila nk angkt tgn ni weh...sobs.

nasib baik malam semalam tak main volleyball.yes,volleyball...permainan kegemaran pulak kan..tapi tak main..sebab,takut...tau la,tangan ni ade sindrom2 carpal tunnel (sila google utk lebih lanjut ;p) so takut jugak la kalau dia injured lagi teruk..kang kene operate,tak pasal! adela jugak tampaq2 bola kat tepi court,5 minit camtu,lepas tu rasa sakit.fuh terus tanak tampaq dah. ;p


antara jurulatih yang datang :D


tengok anak-anak ni tekun berlatih.hik3

walaupon hanya menjadi penonton aka papparazi je semalam but oh yeah i had fun.dan juga baru lah terasa yang ' ouh man da lama tak bersukan no wonder lemak2 ni dah tepu '... *sambil kunyah Chipsy dan menonton How I Met Your Mother* muahahaha..

ouh exam aritu mmg terbaik...the day after the exm result dah keluar,dan keputusannya berjaya mmbuatkan aku berkabung dalam bilik satu hari menonton movie sedih dalam selimut dan tidak bertegur sapa dengan org selama 2 hari.dan kesannya juga hanya ada 5 baris ayat dalam setiap lecture yang di attend yg bjaya disalin oleh aku.huhu..perlu la dramatis lebih.mid sem JE? hrmmm... T_T

papepon,happy holidays! selamat menyambut hari raya aidiladha...ouhhh pantai alex sudah memanggil-manggil dirikuuuu~~~ ;p

Saturday, November 6, 2010

tomorrow is the day!

walaupon aku tau esok exam,tah kenapa mata ni dah tak larat nak baca slide dah.tak larat nak selak2 objektif.dah tak larat nak tulis2 nota.tapi tak larat macam mana pon,kena buat jugak lah kan.tanggungjawab aku sebagai seorang student. >.<


exam pon belum lagi,tapi tangan dah gatal nak snap2...cepatlah raya haji!!!~ huhu..anyway, good luck ye kawan-kawan! usaha,doa dan tawakkal.insyaAllah :)

p/s: tengah pikir nak buat acc tumblr or flickr..? or none of the above? hrrmm...

Friday, November 5, 2010

paranoya

pernah tak korang dengar orang cakap, ' student medic adelah orang yg paling senang nak paranoid ' ..mana taknya weh,belajar pasal penyakit pulak kan..bila blaja clinical sign je mulalah macam ' eh macam aku je ' >.< sem ni lah menarik...korang tau tak salah satu sign utk iron deficiency anemia ataupon kekurangan iron dalam darah ialah mempunyai kuku yang berbentuk sudu? ahaa.i have that! >.< lepastu,tau tak kalau ade masalah dalam liver kau boleh mendapat kegatalan secara tiba2 di kulit.oh yes,i have that too!! >.< lepas ni kita tengok penyakit apa yang membuatkan rambut berguguran tahap gaban seperti yang aku alami sekarang ini.

life is great kan?

ni yang buat aku cuak nak pergi medical check up next week ni! hwaaaaaaaaaaaaaaaaaa T______T


p/s: kawan-kawan,jangan takut....ni hanyelah simptom paranoid yang disebutkan..too much reading is making me paranoid over everything! maybe i should stop reading and watch movies instead. :p btw exam hari ahad dan harni adalah hari jumaat yer. ^_______^

Tuesday, November 2, 2010

addresses

address..alamat ke? ke, a dress? hahaha..okay tak..sebenarnya nak bgtau,dari dulu lagi aku mmg ade masalah mcm mne nk alamatkan orang..errr..bukan alamat,tapi,lebih kurang mcm " what should i call him / her? " haa itula address yg dimaksudkan sebenarnya! hihi..

senanye mase kecik2 dulu aku ni pemalu orangnya.*ehem.TOLONGLA PERCAYA!* ;p jadi,aku ni mcm tak bergaul sgt lah dgn orang.dengan kazen2 pkcik makcik aku pon aku tak berckp sgt..and as far as i rmmbr its bcoz of two reasons; aku tak phm bhs tganu @ utara at dat time and, aku mmg pemalu and semua bnda aku ckp dkt mak @ bapak aku je.nti diorang yg tlg smpaikn -_-..okay fine aku mmg anak manje pon.bia la,ank pompuan sorg plak..hahaha! ;p pastu,aku ada 3 abang..and for some reason,cume abang 1st je yg aku panggil abg long,2nd and 3rd tu aku panggil nama jer. ^^ so semasa tumbesaran aku *haha* aku mmg ade masalah taktau nk panggil orang apa >.<

masa kat kolej dulu,masa tu la 1st time aku blaja panggil orang 'abang' and 'kakak'....semua start masa minggu induksi atau stgh tmpt pgl orientasi..fasi aku ni,dia mmg bahasakan diri dia abang.mmg terkial2 jugak la aku nk pgl dia and fasi2 lain abg..tapi lpas pada tu,amik kau semua senior aku nk pgl abg! HAHA! terase mude sket hik2..

so skarang ni,mslh tu dtg blk..sebab kalau dlu,asal senior je mmg aku pgl abg @ kakak la..tapi dekat sini,walaupon smone tu senior aku,MAJORITY lagi muda,and kalau yg senior2 tu byk my age je..bygkn kalau bru jumpe,senior2 especially yg dah tahun 4,5 tu dorang konfem2 bhskan diri diorg akak/abg..takkan tiba2 aku nak pgl nama dia kot? jadinya aku pon pgl diorg akak jugak padahal ade yg lagi muda pon dari aku hahaha.ni bukan soal perasan muda tau,tapi,tu la..susah nk ckp. >.<

lagi satu,sebab nk hormat diorg as a senior,i usually start a conversation dgn meng-alamatkan diri menggunakan 'kita' atau 'faz' and most commonly, 'I'...bukan nk cakap guna aku kau tu tak hormat,bukan nak kata aku kau tu kasar,bak kata akukopi " kau berdoa dgn Allah guna kau aku kan? abes tu kau nk ckp kau kasar dgn Tuhan ke? " smthg like dat la..setuju! tapi entah la,mayb bukan atas dasar nk hormat pon,cume atas keselesaan aku sendiri..and smhow kalau dah start guna I and You, Kite and Awak, Faz and 'Nama-Orang-Tersebut' usually it'll stick that way..susah nak ubah..

jadi kepada senior2 atau junior2 atau budak batch aku sndri,sila la jgn terasa kalau penggunaana alamat kepada korang semua berbeza-beza..secara kesimpulannya aku akan guna bahasa yang aku rasa selesa nk bercakap dgn orang tu..and sometimes like the guys,bila aku dah pgl diorang i and u tapi diorang balas aku dan kau bukannya aku tanak reply balik sbg aku n kau,tapi,lidah dah terbiasa dan akn terasa amat kekok kalau mggunakan bhs lain..so,trime jelah yerrrr...tiada maksud yg tersurat mahupun tersirat pon. :) :)

and fyi (utk budak2 kat mansoura) smpai skrg aku ttp pgl abg amin tu abg amin walaupon kami seusia..hehehe.takpe2,dia cikgu pulak kan.kalau pgl nama je mcm tak best la pulak. >.<

till then.nak kene sambung study nih. T_T physiology,tolonglah menyayangi diriku.daa~

Sunday, October 31, 2010

a story to tell

sometimes we have to make some mistakes in order to know that it is one...and you know what mistakes is often called? experience.

----------------------------------------------------------------------

hoh,pengalaman tiada dapur utk memasak adelah sangat meng-tensi-kan okay..nak panaskan apa2 pon susah,kalau lapa mmg kena keluar makan..pastu kalo kuar mkn tu,skali kua mmg berejam jugak la kn kuar..rasa mcm mmbazir masa pon ade gk,tktau la knp.ok btw,nak cerita..sepanjang masa dapur takde tu,maka setiap malam lah kami keluar mncari makanan..duit pon keluar keluar keluaaarrr jelah manjang..! ;p tempat2 yang sering dituju untuk makan,kedai makanan melayu jelah..mmg takde selera sangat nak mkn arab time tu.agaknya masing2 pon rindu malaysia lagi en,so sume selera nak nasiiikk jer..jadi,kalau tak rumas,ocean..kdg2 barakah.ahh tiga tempat ni antara yg salu la kitorg gerak en.abg2 kedai tu pon dah bosan kot tgk muka kitorg.haha okay tkkan bosan punya,punca rezeki dorang pulak kaaannn ;p


ni dia,ice susu pandan, mango ice (mango blended takde,blender rosak -_-) and bandung ice..hwaa..cun en? traffic light lah konon2nya..hahah!! lokasi kejadian - Ocean.dekat sini lah kejadian itu bermula..jeng3!!! :p

satu hari tu,kitorang pergi lah ocean..kat sini kalau nk order mknn,amik ketas and pen yg sedia ada atas meja tu,and tulis order apa nak,pastu pergi dapur or kaunter bgi kt abg tu kertas order tadi..mcm half self-service la kot?? haha..taktau nk ckp cmne..erm tpi camtu la..haha! ya allah aku merepek ape ni.okey lepas tu,memandangkan makanan tersebut bakal siap dalam masa 30 minit (paling awal okay),so selalu la kertas dan pen2 atas meja tu jadi macam mangsa contengan pelajar2 yg berkunjung..hahaha.. ;p

disebabkan aku antara penconteng tegar...ehem..maka tangan aku ni lebih cenderung untuk menggodeh2 dan bleh plak aritu gatal tangan pegi bukak pen tu...



okey ni bukan pen kejadian..tapi,pen tu rupa mcm ni la..yg bontot belakang pen tu boleh dibuka..aku taktau knp tangan aku gatal sgt bukak..n u know what,just like a kid finds a pearl inside an oyster.....

i found a piece of paper written" I abondened my dream to obey my father wishes for me to take medic. what value is my life now? "..so wow right..it was a shocking discovery.ceh mula la nak exaggerate kan.hahaha! okay tapi,tak ke mcm a suicidal note? i quickly passed it to frens around d table,mcm excited gila dgn ape yg dijumpai itu..heee..someone left it inside to be found..kesian dia,mesti dia pendam je perasaan dia selama ni..aww..i dunno what i shoud say to this person exactly..cuma satu,remember that this is your future.you are going to live with this decision until the rest of your life.plus, YOU ARE THE CHOSEN ONE.ingat semua orang boleh amik medic ke? kite semua tahu parents buat apa pon semua untuk kebaikan kita,tapi macam kalau hati tu takda kat medic pon ssh jgk rite? u should deeply discussed it with ur father...or maybe patut istiqamah diri..or belajar mencintai dunia medic ni..mana la tau kan...huhu..lagipon,byk ape cerita yg kita dgr,macam ni:

" dulu doktor tu,masa dia belajar dulu..dia paling tak suka anatomy!! tau2 sekarang,jadi doktor bahagian anatomy dah dia :D "

" aku benci doh pharmaco....."
.... and a few years later he's a pharmaco expert.

so sometimes mungkin kita kena mencuba.cuba untuk tahu benda tu sesuai atau tak dengan kita.betul atau tak..IN CERTAIN SITUATION je okay bleh apply ni,contoh mcm study ni lah.and by mencuba,means u have to try like REALLY HARD...bukan macam sambil lewa jer..orang kata,belajar mencintai..hik3.

okay post ni konfem berterabur sbb tgh mngantuk and dia ade dekat draft for i-dunno-how-long dah so ayat jadi macam tunggang terbalik.takpe.janji aku update ye dok? hahaha.btw people,good luck on ur exams sapa yg ade exam tu..! and wish me luck also..7th november is the date. :) cuak. >.<









p/s: i know he would not feel the same way as i do towards him,but,this syok sendiri thingy is kinda makes me happy.and for some reason i want this to stay. :D *pathetic kasihan kan? haha.whatever*

Wednesday, October 20, 2010

lablablablab

lub dup lub dup,is the sound of heartbeat...ouh ouh.im in looovveee!!! <3

eh actually not me.hehehe..just saw someone among my friends who has recently found his new love..congratulationnsss!!~ :D ouh wow,i can't remember when was d last time i had fallen so deeply in love..i forgot how it feels already..even looking at too many love symbols would gives me migrain.haha..tak logic en...but yeah dat's d truth.its like im sick of falling in love again..haish.tapi takleh nak ckp jugak kn kjap lagi dah jumpe bercinta tak hengattt hahahaha..but,for now,i dun feel like liking or loving someone in like a relationship thingy..sayang2 semua boleh la.hahahaha..walaupooonnnnn *jeng3* haha of coz la i do have someone that i would love to see everyday eventhough seeing him will be like 2 seconds,seeing his smile would make me smile for the whooollee day :):) tapi for now mereka semua hanyelah sebagai sumber inspirasi.................

MEREKA SEMUA OKAY HA AMIK KAU LEBIH SORANG LAGI HAHAHAHA..okay faz jangan tamak.tapi ni tak dikira tamak la since none of them are actually officially mine and i dun even think they KNOW that i have a crush on them.oh wait.i HOPE they don't know. >.< okay dah merepek..

kepada pembaca di luar sana sila jangan paranoid dengan saya,im not a psycho...im a normal human being hihihihi..im just keeping my options open sementara boleh ni ngeh3. ;p

okay sepatutnya nak post about smthing dat i think its cool but then,maybe next post okay.sekarang dah case 4 and i am still terhegeh2 nak buat notes case 2..case 1 pon skip2 hahaha amik kau ape nak jadi ni pastu sempat tulis blog plak grrrr okaayyy dah dah c u laterrrrrr ^__________^

Thursday, October 14, 2010

finally yeay!

yeay rumah baru dah 90% complete :) tapi macam pathethic jugak la since kitoragn dah beli dapur baru - tapi takleh masak sebab takde gas. kitorang dah beli washing machine- tapi takleh guna sebab paip air tu takleh nak sambung lagi..okey skarang yang lebih pathetic bila kitorang dah pasang internet-tiba2 facebook buat hal.ahh yess.terima kasih kerana menyempurnakan ketidaklengkapan kami.errr.. -_-

sem 3 setakat ni,okay la..tapi case 1 yang terlepas tu macam tak abis2 lagi baca sebab anatomy dia macam,banyak gilaaaa! btw mid sem sudah hampir.takboleh nak melagho sgt..huhuh.. T_T

so basically,life is fine over here.setakat ni belom lagi merindui kampung halaman...takde homesick2 lagi ( baru 2 minggu boleh la cerita kan,hahaha )...takde gosip2 liar yang berkeliaran...mansoura masih aman ketika ini hahahahha..ouh tapi banyak barang naik harga okay.sungguh kecewa.sobs2..k la,i'll update later.jangan risau internet dah ada and hopefully akan selalu ada hahahha okay bye

Thursday, October 7, 2010

quick update

im back in egypt already!! internet masih belum ada,ni on9 pakai broadband farah.terima kasih farah,jasamu ku kenang.haha.sekarang tgh save semua benda yg dijumpai mengenai histology of airways.ah yes.balik2 je terus pergi kelas okay...smpai mansoura lebih kurang pkul 10 mlm 3 october waktu egypt...esoknya klas pukul 8...dan,rumah masih tunggang langgang bukan sahaje dengan beg yang masih belum di un-pack,tetapi dengan barang2 hasil pindahan sem lepas yang masih belum dikemas.fuhh.

btw tadi dah beli fridge dan dapur baru.weeeeeee~~~ gembira hahaha okay bye nak tido mata dah penat sangat bekerja harini.huhu.

ouh one more thing,jadual baru memberikan saya cuti 2 hari seminggu.saya gembira. :D

Friday, October 1, 2010

banyak sangat perasaan


lagu ni macam tolong summarisekan la perasaan aku.plus rase nervous2 nak start kelas and perasaan sedih tapi gembira dah nak balik Egypt..hish.memang byk kan. >.<

percaya tak lately asyik tengok video ni sebelum tido? jeng jeng jeng.ntah la,i don't understand why.

tapi video ni style en? suka gambar dia mcm styleee~ :D

Wednesday, September 29, 2010

penantian

haa setelah 3 bulan lebih aku duduk di rumah dan bercuti dan mengisi masa lapang serta perut segala,its time to go back to Egypt..sebenarnya kelas da start ni,TERPAKSA ponteng seminggu..terlepas la 4 lectures, 1 practical and 1 EE..EE tu apa? early experience lah.hee.kira,sem ni kitorang dapat la masuk hospital,tengok2 kerja kat sepital mcm mne..pkai lab coat bagai..gantung stethoscope dekat leher..acecey bajet doktor dah la kan..haha..sabar2..sila la menanti lagi 4 tahun ;p..takpe2 dah berazam smpai mansoura nti esoknya trus pergi kelas hahahaha we'll see about dat ;p

tapi sebenarnya aku nak cerita pasal penantian lain ni..iaitu penantian 100penulis...tau tak betapa aku teringin gila nak join? huh.da hantar da maklumat semua,tapi dorg tak reply2 lagi emelnya..terasa sedih.sob sob.apekah daku tidak layak mengejoin blog tersebut? haha..ouh well.sila lah menanti lagi cik paz yerrrrrrrr

100 penulis pon taktau ke? tgk banner kat sebelah tu.klik la klik la..best weyyy..tadi aku tgk penulis ada 95 orang..agak2 aku terpilih tak jadi penulis yang ke 96 atau 97 atau 98 atau 99 atau yang ke 100???? >.<

oh my~

hoihhh padan muka kepada diri sendiri kerana tidak membuat persediaan untuk pulang ke Mesir dengan segera sekarang macam tiba2 smthing came up and dah jadi kelam kabut haaaaaa~~

okey skarang perlu kmbali mempacking.heh.tadi pergi soping2 semua barang2..tapi ade jugak yg belom dpt lgi..guess how much i spend on one day.over than 1k.wey gila weyyy rasa bersalah je stiap kali nak swipe kredit kad tu..duit dlm acc bank pon tgl brapa ratus je dari ribu2..oh em gee.

my name is Fazlina and im a shopaholic.

ceyh bajet mcm cerita confession of a shopaholic la kan hahaha..tapii tadi takde la beli bnda2 yg tak berpatutan cuma sbelum2 ni je byk n skrg mcm mnyesal hahaha.tadi berjaya beli bnda yg perlu SAHAJA.baju pon ade yg kena beli baru sebab makin gemuk baju lama tak muat..sedihh... :(

okey skarang betul2 nak pergi sambung packing.aigooooooo~~ >.<

Saturday, September 25, 2010

have you

have you ever felt so depressed dat everything just seems so shallow and dark and not right?

and on the same day u just make someone who u actually cares about feels sad?

and on the same day u lost ur rm30 by doing nothing? the money just disappeared into thin air.like,seriously.

and on the same day the person who u cares about is going to ask u some help but u just can't help him because everything just doesn't seem to go right?

internet connection is slow like ****

you can't seem to search for the right information using mr google's help

you can't do anything without being wrong....

have you? have you????

of course u have.because we're all humans,and we are living in the world full of tests. its the way we handle it is what important.

of course u feel like giving up..feels like crying your heart out.or some may think of doing even more stupid things..hey,don't..everything happens for a reason.

just,take a deep breath..and pray for His guidance.pray that He'll show you the way..InsyaAllah.

all that we can do is pray..remember Allah Maha Penyayang. :')

fffuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhh * taking a deep,deep,very deep breath right now*

Friday, September 24, 2010

saya nak anak tapi saya taknak kawen lagi

hamik kau,kontroversi abes lah kan tajuk post..rileks2..jangan buat spekulasi bukan2 mengenai tajuk di atas ye..ini cuma luahan hati penuh perasaan dan tulus ikhlas berdasarkan keadaan semasa.ouh kalau bab merepek aku mmg hebat T_T

aku kadang2 geram tgk baby2 ni..mungkin aku teringin,sebab aku tak pernah ada adik n tak pernah jaga budak kecik lama2..abang2 aku pon tak kawen lagi,mmg harapan lah kn nak ada anak buah..pengalaman pertama aku jaga baby masa aku sekolah lagi dulu tak silap,aku jaga sepupu aku kat kampung..yang bestnya sepupu aku ni dia mcm suka je kat aku..smpaikan kalau dia nk tidur tak tengok muka aku dia tanak tidur.haha comel gila!! padahal aku jaga dia dalam seminggu macam tu jer pon.hee..lepas tu,lamaaa aku tak balik kampung.aku balik lepas tu,tgk2 dia dah 8 tahun!!!! besar dah dia.mesti la dia tak igt aku kan.and tahun ni,dah darjah 6 dah dia.huhu..see how time flies >.<

apesal tiba2 aku nak anak ni? sbb aku geram tgk baby masa aku pergi imigresen haritu..chinese..ya allah comelnya dia.tak takut langsung dengan orang.siapa dia terpandang semua dia ajak main..da la putih,ada lesung pipit pulak.gigi ade lah dalam 6 ketul baru.hee comel! lepas tu terbayang pulak kes2 buang anak dalam paper semnjak dua menjak ni..memang aku rasa sebak,walaupon bukan anak aku..ikutkan hati nak je cakap " kalau korang tanak bela anak tu,bagilah dekat aku.aku sanggup jaga.. " tapi hakikatnya,aku belum mampu lagi nak jaga anak orang,inikan lagi anak sendiri.ini bukan alasan,tapi sememangnya aku ada tanggungjawab yg lebih besar yang belum lagi aku sempurnakan.tanggungjawab sebagai anak,dan sebagai PELAJAR.walaupun umur dah 22 tahun,tak bermakna aku kena kahwin dah kn,muda lagi kot.hah dah masuk topik yg aku tak brapa gemar nak bahas.NEXTT!! ;p

cita pasal kes buang anak ni,aku ade kenalan yang pernah gugurkan anak dia.and i can tell you she is really REALLY regretting her doings.korang nak ke rasa bersalah seumur hidup? apa ingat kalau anak tu dah buang boleh senang2 je nak bina hidup baru? igt memori otak kita mcm laptop bole delete je trus dari sistem smpai bila2? memang tak.it will hunt u forever.yes im scaring u people away sebab nak korang sedar yang lebih baik mencegah dari merawat dalam kes ni.tolong lah..don't make babies during new year's celebration...aku rasa sedih lately tgk banyak sgt jenayah kan negara aku sendiri.sobs.im sorry 4 being a bit insensitive when talking about this issue,tapi tu lah.kalau asik nak menjaga ati semua orang sampai bila tak dapat nak convey the issues kan.eh terasa macam sedang membantu rangga dalam esaimen dia tempoh ari muahahaha.

btw congrats to a friend yang sedang pregnant sekarang ni!!! ^____^ haa kalau betul korang nak ada anak,please please pleaseee make sure yang ia secara halal okey... :) ya Allah,aku pon memohon supaya dijauhkan dari perkara2 sedemikian..dah besar kan,its not a time for me to make stupid mistakes.its time to grow up. :D

Tuesday, September 21, 2010

kisah baju raya

al kisah nya,aku ni adelah manusia yang paling malas buat baju raya.selalu beli siap jer.tu tak kisah lagi la kn,tapi jumlah plg byk baju raya yang pernah aku beli adelah, DUA. serious. disebabkan aku selalu ada dua helai je baju raya, aku pelik gila apesal orang suka nak buat baju kurung sampai 5 helai.eh, 5 helai tu sikit kot.skarang ni range main 10 helai ke atas gituh! aku ingat artis je nk buat smpai 10..artis tu phm jugak la,mesti byk attend rumah terbuka,takkan nak bju sama ye dok..tapi yg bukan artis ni pon,hamboih tanak kalah u!

mungkin disebabkan aku dah tak balik kampung beraya.ye lah atok nenek tak ada.nak melawat sedara mara takyah tggu raya pon boleh melawat.bapak aku pencen pulak.ari2 dia cuti.hahaha..tapi masa aku balik kampung kecik2 dulu pon takde la aku bju raye berpuluh helai.raya pertama baju baru lah.raya sterusnya samada da tak pkai bju krung or pkai je bju2 lama..rileks je.ayu jugak.muahahaha.

tapi tahun ni aku da paham knp org nk bju raya banyak2..kalau setiap tahun la aku buat mcm ni,next yr da kene start buat baju lebih dari 2..sebab dia :

~ aku kan hari2 pakai baju cantik dekat rumah.takut kena serbu.muahaha
~ setiap kali konfem ade org nk dtg,carik bju kurung!!!
~ beraya rumah orang,haruslah baju kurng kan.smpaikan yang buat bbq malam2 pon aku hentam pakai baju krung ye dok?? eheeemmm sapeeeee lah kan yg tak bgtau awal2 tak pyh bju kurung!!! >.< eh takpe,aku suka jadi ayu muahahaha
~ arini je 6 umah aku pergi.semalam orang raye rumah.beberapa hari sebelum tu pon sama.hoh.tak sgke rmai yg nk dtg rumah ni *terharu*

event2 mcm ni buat aku nk pkai bju kurung! mslhnye aku da la tak byk bju kurung,kbykn baju aku ade kat Egypt pulak kan.terkial-kial aku mencari bju kurung sebab nnti amik gmbr takkan nk nmpk pakai baju sama kaaannn muahahahaha

btw tadi diorang puji bapak aku comel.aku ckp, "tgklah anak dia." semua diam.blur.cis.penghinaan paling agong pernah aku terima.ade ke org cakap aku tak comel? rasa macam nak lari jauh2 masuk hutan tinggal sorang2 sebab sedih.sobs.dah la liverpool kalah semalam *tibatiba*.sobs sobs.

ade ke mcm ni cakap tak comel??? tak comel ke tu?? huh.err..okay macam tak comey je.badan bulat idong kembang T______T


ouh lagi satu,tadi tour 6 umah.tah kenapa aku rasa diorg paling tak seronok dekat rumah aku.sedih la.sobs sobs lagi..tapi i had fun going raya with them. :)

okey smpai bawah takde kaitan dah dgn baju raya.hahahahaha.dipendekkan cerita, baju kurung raya perlu banyak supaya gambar di setiap open house adelah baju berbeza supaya sentiasa vogue dan orang akan cakap saya comel.sekian :D








p/s: tadi ada orang cakap saye sexy.hik2..comel lah dia. ;p

Saturday, September 18, 2010

hebat!! ;p

bila berjumpa dengan orang yang kita dah 9 tahun tak jumpa,fuh terasa,berusia.ayat sopan kan? hik hik..okey la fine la i am 22 years old already..tapi tu tak bermaksud korang boleh mintak duit raya dekat aku sebab obviously aku belum bergaji malah masih lagi MENGAJI untuk sekurang-kurangya 4 tahun lagi.dan saya juga masih belum berkahwin dan juga belum mempunyai kekasih hati.heh.promote sikit.sikit je sudah. ;p

so tadi berjumpa la kawan sekolah rendah aku..9 tahun kita tak berjumpa..aku rasa muka dia macam lain pulak..dah la blaja kat jepun kan.fuh network baik ni.ehem.ade kawan kau single tak?haha mngada.tadi senyap je ;p..so biasalah kan,bila da lama tak jumpe,cerita pon bukak buku lama dlu..kitorg pon,bukak la buku titian tahun 2000 dalam kepala masing2..cuba nak igt siapa lagi classmate2 kitorg and apa masing2 tgh buat skarang..yang ni dah tunang,yang tu dekat johor,yang nun dekat sini.aritu jumpe yang ni yang tu..haa pastu keluar cite zaman skolah,dulu selalu ponteng kelas muzik dengan cara buat2 kemas library *pustakawan berjaye :D*,mnghilangkan diri ketika kelas math,ponteng sekolah pergi main buaian *lepas pmr okey,dtg sekolah tnpa tujuan kot*,kantoi ponteng dan kene panggil masuk bilik guru disiplin,kisah lesbian...haih macam2 la!! hahahaha!! kelakar pulak rasanya zaman persekolahan aku.

gambar ni je aku terasa aku senyum dengan sedikit ikhlas.hahahaha.

dan topik wajib di setiap rumah kawan2 skolah lama yang mesti wujud,pasal kahwin.bermula dgn soalan " siapa gf/bf kau skarang? " maka melaratlah sampai cerita kahwin2..ade yg dah kawin,dah ade anak..yang tunang dan mahu bertunang pon rmai..yang mahu berkahwin pon boleh tahan la ramai..haa aku,kalau masuk bab2 ni,memang aku diam je la..hahah!! bukan apa..its not that im against marriage ke apa kan,tapi aku tahu diri aku,and aku tahu benda tu mmg lama lagi utk aku.blaja pon terkial2 lagi. >.<

tapi aku respek kawan aku ni,dia mmg anak orang kaye lah kan..rumah besar gila bapak best..aku suka konsep dia pasal perkahwinan ni ha..dia kata,dia nk kawen umur 26.n when he said that,i know he mean it..aku ni mmg kagum sket bila ada kaum adam yg da berpikir pasal kawen ni..sebab utama, " skarang ni masa utk kumpul duit and enjoy2 dgn kwn2 dlu..sbb bila da berumah tgga,its going to be a different story in ur life..dah ade tanggungjawab lain,n ur life wud be slightly different." fuh fuh,jatuh ati buat seketika.eh,bukan dgn dia,dgn ayat tu jer.haha! suka la tgk kawan2 semua da matang.aku je ni ha,baru nak matang sket,jadi budak2 balik..bergaul dgn adik2 kan.hahaha..kang buat prangai kakak nmpk sgt tua pulak hahah ;p

kalau nak kira betul2,berapa ramai sebenarnya kawan yang kita dah buat sepanjang kita hidup ek? fuh ramai kan..seronoknya kalau semuaaa tu kita boleh jaga relationship kita dgn dia..boleh betul2 consider KAWAN and not just KENALAN..bagi aku,aku mmg ramai kawan..tapi terus terang,only a few yang akan tolong aku bila aku betul2 susah..and i know who they are..and walaupon jumlahnya tak sama banyak dgn org yang aku kenal,aku bersyukur sangat2 dalam ramai2 tu,aku jumpe korang. :)




p/s: currently lagu Hebat - Tangga is stuck in my head.. <3

Thursday, September 9, 2010

the story of me

tajuk macam tajuk 1st post.hahaha.this is a story about a girl name faz who nearly burn down the house,TWICE.

I nearly burn down the house part 1
my dad asked me to heat up the fish head curry.and so i did.i put it in a lower fire..the curry was A LOT..so it wud take a while for it to be heated,and so i decided to perform the maghrib prayer 1st..after praying...i did some check up on the face's jerawat,counting how many newcomers during the eid.oh yeah sangat byk,annoyingly.n then smpat berangan2 1st but thenn i got thirsty.milo was in my mind.uuu sungguh nikmat dapat hirup milo dikala tekak kehausan begini..and so i went to the kitchen.and YES,i forgot to turn off the fire obviously,n the kari was like,HALF already.half burned.ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....>.< terasa sungguh makcik di situ.after that i was a bit phobia to leave the kitchen if i have food heating on the stove.

I nearly burn down the house part 2
i wanted to bake cookies.all the ingredients was ready,but i forgot themost important one,butter! aigooo..dah la butter keras.i was so lazy to wait for the butter to softened and somehow i have the idea to defrost it a bit.like,15 seconds of microwave.and so i did..after 2 seconds the microwace started,POPPP!! a loud one.and it came from the microwave..hooooooooo terbaaaiikkk...i totally forgot,that im using anchor butter,and it uses foil for the wrapping.i repeat,FOIL..terbakar lah foil tu.ngee.nasib api kecil dan berjaya dipadamkan.hoh.sungguh cuak,like seriously. >.<

tiba2 macam honey i shrunk the kids.heh,takde kene mngene. ;p but yeah,the moral of the story is,don't do serious job while u're sleepy.

hello! microwave butter IS a serious job okeh? *sambil buat muka garang*

Wednesday, September 8, 2010

tips 'menyelamatkan' kuih raya

jika anda adelah seorang pembuat kuih raya yang tegar macam saya (padahal baru thn ni sibuk2 nk buat kuih raya), anda mesti terasa sedikit tekanan apabila penat lelah membuat kuih itu hasilnya tak berapa nak memberansangkan.bukan sebab kuih tak jadi,tapi sebab perut assistant mengada.mana tak nya,punyalah penat kita dok buat kuih tu tau2 masuk mulut dia dulu...hrmmm memang tak nmpk la penuh satu balang kuih,tak smpat..dia channel dekat perut assistant dlu..haish.orang kate,kalau peluh nak menitik tu,tak smpat dia nak jatuh dah ilang dah kuih tu.hoho..mmg penat.

bagi yang mempunyai adik-adik kecil ataupon anak-anak kecil pulak,alahai memang tak smpai ati laa rasa nak halang dia makan kuih tu kan.lagi2 kalau dia baru balik sekolah ke ape ke trus pergi dapur sebab bau kuih raya..yang paling tak tahan bila dia buat muka comel dan suara cute " nak rasaaa...."...haih..yang ni takyah budak kecik la..rumah aku takde budak kecik pon boleh jadi mcm ni..sbb ade big babies.LOL

jadi,bagi mengelakkan ataupon mengurangkan kejadian di atas berlaku,di sini saya sertakan tips kuih raya.oke ini memang sembang gila la kan.cerita nak lebat je.sebenarnya ada dua je tips dia pon.muahaha.okey whatever.tapi,rasanya boleh membantu kot.macam ni:-

pakai balang kuih yang kecik
logik bukan? kalau balang kuih tu besar,jenuh laaa nak tggu penuh kalau ade 'baby-baby' dekat rumah mintak disuap..so,alternatifnya kita gunakan balang yang kecil..boleh penuh dengan cepat! yeay! okay sila bersifat optimis ye kawan-kawan.bak kate pepatah,buang yg keruh ambil yg jernih.oke takde kaitan.

masak waktu rare
haaaa ni yg paling berkesannnn!!! misal kate isi rumah anda tidur pada pukul 10 mlm,sila start memasak pada pukul 12..dengan cara ini,diorg takkan tau pon yg anda sbnrnye dah buat kuih raya.tau2 dah siap.make sure korang siap memasak waktu dorang semua bangun sahur *ni smpena entry bulan ramadan ye* dan jgn lupe sorok balang kuih itu di tempat yg jarang dibuka.jangan simpn dlm stor pulak.adoi..simpan la dekat laci yg dorg tak sangke kome akan letak kuih raya tu kat situ..macam aku,letak balang kuih tu dekat tempat pinggan.haa mmg abang aku tak jumpe la kan.HAHAHA.okey mari berharap dia tak baca post ni.at least not before raya.LOL

ouh yeah terasa sungguh sungguh SUNGGUH geniussss hahahahaha oke tak tipu je.sebenarnye rasa mngantok.heh.dengan ini,saya berharap ia dapat membantu anda menyelamatkan kuih2 raya anda semua daripada lesap sebelum waktunya...alang2 dah cerita raya ni,memandangkan nanti semua dah bz beraya n takde masa nak bukak blog aku ni *bajet rmai readers.haktuiiii* jadi saye ingin mngambil kesempatan dalam kesempitan ini untuk mengucapkan...........


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

wah perlu lah kan tulisan ijau merah baru macam rayaaaa hehehehe...tulus ikhlas dari hati kecilku yang tulus mulus fulus! :D fulus?? haa jemputlah datang rumah beraya.dekat rumah ni kitorg buat konsep " siapa-datang-diorg-yg-kena-sediakan-duit-raya"..cool kan? heeeee..selamat beraya! play safe! eh mcm slh msg,i mean main bunga api lah.pop2 tu pon boleh jadi merbahaya jika disalahgunakan okeh.huihuihui...later~~ :):)



p/s: mungkin ada satu lagi tips.jauhi balang kuih raya dari mohd iqbal abu bakar.dia sbenarnya adalah cookie monster..cuma dia dah tak pakai suit biru dia.sebab dah tak muat.hik3. :D

Tuesday, September 7, 2010

a sad entry

i was doing some house cleaning,and i found one of my mom's note book..i open it,and it stated,

BOOK: EDIBLE FUNGI
TARGET 2009

so yeah.my mom was planning on writing a book since a long time ago.and i know she was working on it real hard until the day she went...my cousin even ask me to not to further my study in medic but take the UiTM offer on biology degree so dat i can continue my mom's work.heh..but no,i insist on doing medicine world,since it's my dream and it's also my mom's dream to see me as a doctor.eventhough she's not here with me anymore,still i think its my responsibility to go through it.

whatever,that's not my point.it just made me think.we can make a plan..organize it all well.but,it all comes back to God's fate.we'll never know what He had planned for us right.but its our job to excel in everything that we do and do well in it...

u see.i really miss my mom.its hard,being the only girl in the family.im the youngest and all i wanna do is being treated as the youngest at some times..but it seems to me that at many times like most of the time,im the one who has to be responsible in everything especially the house chores.yes i know,im the girl,but would it harm anyone if they would do their part of the job too? i feel truly much like a bibik and im not kidding about it.sometimes i do feel like sleeping early and do nothing at the house but the house would turn upside down if i do that,seriously..

and,my dad.don't get me wrong,i really loves him..like SO much! what he had sacrifices for me is like unpaid-able in whatever ways.but we ALWAYS ALWAYS have the miscommunication thingy..back in the days,everytime dat happens,my mom would back me up and explain it to my dad.and nowadays its just me alone.and my dad would never understands me.and i wud be very devastated and smtimes i cried alone..i feel so lonely without her around.she's like the only person in the whole world dat can understand me eventhough i didn't say a word..

i understand that what had happened to my mom is God's fate..im not against it.seriously redha with all of it.but what im trying to say is,things have changed for me.like,A LOT..and smtimes the change is just unbearable but i know i have to go through it no matter what..im like this one lonely kid trying to find what's best for me.i am sad,and yes i am lonely.but i try to fight it with everything that i have,hoping that i would be some inspiration for someone.

Saturday, September 4, 2010

jealousy

kadang-kadang kan..kadang-kadang je tau tak selalu...hee..kadang-kadang aku jealous betul tengok orang tengah bercinta ni..tapi,tak bermaksud aku nak..cuma aku jealous je.hahaha..lagi-lagi kawan yg aku rapat..sebab macam seronok je tengok kawan-kawan aku ni bergaul dengan kawan-kawan girlfriend dia and vice versa..macam seronok..dulu masa aku dengan ex aku tu,kawan-kawan aku semua aku kenalkan..kawan-kawan dia ade la aku kenal dua tiga kerat.bukan sebab dia taknak kenalkan,tapi sebab dia takde kawan sebenarnya.HAHA..tapi sekarang ni cerita lagi best,tiba-tiba ex aku ni nak baik-baik dengan semua kawan-kawan aku,tapi dengan aku,dia cari bila dia susah jer.heh.taktau la nak marah ke tak kan,tapi bila dia cari aku bila dia susah,aku terasa macam ' wah aku ni orang yg boleh dipercayai lah ketika dalam kesusahan ' and that thoughts make me happy.haaa.senang je nak aku happy kan..muahaha..

cuba kira berapa banyak imbuhan telah digunakan utk post ini.hahaha.sekian.

Friday, September 3, 2010

hiburan terbaru

i've ALWAYS always been a fan of dunia baru..dari zaman dia tunjuk dekat tv3 sampai la dia masuk wayang...and i've always been a fan of tajol..oh yeah si tajol rmbut kembang..mase dulu2 org tak suka manusia rambut2 kembang ni...mereka dianggap kelakar..tapi aku peduli apa.aku mmg jatuh cinta pandang pertama lah dekat tajol tu! hee..lepas tu org rambut kembang dianggap cool..ramai la peminat tajol ni..lagi2 masa dunia baru the movie,semua setuju cakap dia comel.see?? taste aku tak pelik okeh..rambut kerinting dan si botak memang selalu nampak hot! ^_^

dlu aku igt habis dah la cerita dunia baru lepas abes dunia baru the movie..yela semua da nak grad da kan..aniza da fly semua..tapi diorg2 ni memang kreatif,maka,terciptalah Dunia Baru the Reunion (DBTR)! macam selalu cerita dunia baru la kan,serious kelakar gilaaaaa!!! kelakar macam *a**! hahahahaa okeh itu quote dari DBTR ye,sila tgk episod 12 *kalau tak silap la 12*..hehehe..thumbs up! the manage to keep the humor inside it! serious aku suka gilaaaaaaaaaaa....



jadi kawan-kawan,kalau lepas ni aku lambat reply ur skype or ym or fb chat,paham2 lah yer! saye dah dapat hiburan baru selepas Hotel Mania dah tamat.DBTR terbaiikkk!!~

ouh sedih Hotel Mania dah habis....tiada lagi Anding.sobs.

Wednesday, September 1, 2010

ni yang tak best ni

antara sebab aku tekan butang follow sesebuah blog tu ialah kerana kekerapan bloggers itu mengupdate blognya adalah tinggi..jadi aku follow sebab bila aku bosan,maka aku adelah bahan untuk dibaca sambil2 online.haa kan seronok.lagi2 bila bahan yang ditulis selalunya kelakar dan berkaitan isu2 kehidupan.

tapi yang tak bestnya bila blogger yang aku follow ni dah ada gelfren/boyfren..knapa aku ckp mcm tu? sbb mostly masa aku start follow blog budak tu salunya time tu dia single lagi..and skarang ni bila masing2 dah berpasangan,haram blog tak update.maka hari2 aku yang bosan tidak dapat diisi dengan informasi berguna dan menghiburkan yang selalu mereka selitkan di dalam post mereka.

dah tu skarang kome nak aku bace blog mende kalau tak update kan? >.<

Tuesday, August 31, 2010

lima puluh tiga!

Happy Independence Day!

independence=independent=berdikari..kan? bermakna sekarang negara kita sudah tidak perlukan penjajah2 sekalian utk maju..tidak perlukan pimpinan orang luar utk memimpin negara kita sendiri.. :) Kemerdekaan ialah pemerintahan sendiri oleh penduduk-penduduk sebuah negara yang secara amnya menuntut kedaulatan. Kemerdekaan boleh diperoleh melalui penyahjajahan, pemisahan atau pembahagian.- wikipedia ;p.tadi dekat twitter,ada this one person cakap merdeka itu cliche.sebab apa? sebab,malam merdeka katanya ialah malam ramai pemandu mabuk dan juga ramai berlagak superman di jalanraya,so ada betolnya juga kan apa dia cakap? heh.dis is where our people got it wrong.orang pikir malam merdeka je,malam pergi dataran jerit2 tgk bunga api,huha huha..dah.tapi sbenanya its not that kind of celebration that we are looking for,but actually its the day to cherish and to be thankful of what we have right now because of what people back then has done for us..bcause on this same date 53 years ago,our first prime minister mengumumkan kemerdekaan negara kita..man,only God knows what our tokoh2 negara have to went through to give us this..so yeah.selamat hari merdeka buat Malaysia,yang ke 53! :)

btw tadi dekat fb aku tersilap taip and tertulis happy merdeka 52tahun.aku tahulah merdeka dulu 31 Ogos 1957.so,mestila dah 53tahun..tersalah taip je..tu pon ade budak bising2 cakap aku bangla.sori la aku angin lepas baca tu..gurau kasar sgt buat aku rasa nak menumbuk.hesh..bulan puasa,takpa.marah skejap je. *nasib baik la kau.haha*

semoga negara kita semakin maju, keretapi tanah melayu semakin laju, ekonomi negara semakin stabil, dan yuran university semakin murah.erk.tiba-tiba kan? hahahaha. ;p

--------------------------------------------------------------------------------------------------


MAJLIS BERBUKA PUASA- RUFFEDGE & FRIENDS- 4 SEPT, SALOMA BISTRO RM100 dewasa, RM60 kanak2 RUFFEDGE & FRIENDS perform!! TEMPAHAN Tai 017-6393915) Zila (012-2414038) Jebat (010-2638138)

selaku fanatik suatu masa dahulu,peluang seperti ini sangatlah ditunggu..mahu atau tidak? mahalllll sgt >.< rindu korang lah weh!~

p/s: saya kelihatan kurus kan dalam gambar itu? damn.pipi kembung,un-kembunglah dengan segeraaaaaa T_T

Monday, August 30, 2010

dare to fail? lol

mula-mula nak cakap,i am so not organized at all..tulis blog macam bersepah-sepah..tak mngikut turutan kejadian..kalau baca boleh meng-konfiuskan,no doubt bout dat.lol.


oke sekarang cerita pasal gambar ni.ni lah reunion kelas 5 Aman 2005 yang ke-6..heh..aku taktau la btol ke tak yg ke-6,tapi budak2 ni konfiden je ckp 6 maka aku iyakan aje la..hahahah ;p kitorang buat buka puasa,dekat red wok..oke la..tapi tak best sebab meja kena jarak2..so macam tak berkembang sgt minda..plus,classmate aku tiba2 macam taknak kawan aku semua duduk meja lagi satu.LOL.oke takde la macam tu kan,tapi,terasa sebab semua duduk meja sana tinggal berapa kerat je dekat my table.sobs.oke poyo sekejap.heh...perhatian kepada shai aka organizer tetap reunion *aku baru lantik.muahhaaha* next year sila buat di tempat yg lebih friendly,yg satu meja.tanak meja byk2. >.< tahun lepas punya tempat best,tapi makanan pula tidak best.ngeee...



okey ni gambar tahun lepas punya reunion.hee..tak semua berada di dalam gambar.huhu..

so,masa reunion,cam biasa la bukak cerita study masing2..lepas tu,kawan aku ni dia cakap la,dia ada carry satu paper ni.biasalah tu kan..and my other friends *note the ssssss* cakap mcm ni:

" ala rileks laa *****...semua orang repeat paper..semua orang fail.sapa tak fail bermakna dia tak menjalani hidup..dia belom ade life "


" sapa yang tak pernah fail ni bahaya tau,paper dia tak fail,tapi nanti dia fail dlm hidup dia,kaw2 punya breakdown.."

ho yeah talk about motivation kan -_-..newayss they're just being honest.tapi tapi,i was a bit shocked by dat statement bcz since my uni life,alhamdulillah i pass all my papers.tapi tu la,maybe my failure was during my spm kot..i dun fail but i don't do excellent on it,and yeah i fail to get matriks setahun punya,and i did have a rough time dekat egypt pasal wafideen semua tu kan..so yeah,aku da ade life juga la okeh. *sangat cuak.tolong lah jangan flunk any papers during my medic years! T_T*

or maybe my biggest failure is,i failed to find the one to love.aww there it is,my pathetic me has come back into my life. T_T

oke bila dah masuk part pathetic,this is a sign dat i should stop writing.hee..till then! daa~~

p/s: i really want you to notice me, but i don't want to try. >.<

takziah

Al-fatihah.

kepada saudari adibah aziz sekeluarga.semoga tabah menempuhi dugaan Allah.kitorang semua doakan yang terbaik utk arwah di sane..arwah dah banyak buat baik dekat dunia ni,Allah pasti bagi ganjaran setimpal utk dia kn..dah sampai masa dia utk pergi,kita yg hidup ni kena teruskan hidup kita.kuat deep! dekatkan diri dengan Allah...kalau ada apa2,i'm here for you.okeh.sayang kau! muuaahhxx!!!

Sunday, August 29, 2010

tolong ingatkan aku



Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita



tolong ingatkan aku keseronokan mempunyai kekasih, lagi2 yang comel macam si zahiril ni.boleh tak mata dia tu jangan menggoda sangat? haish.


p/s: tension nk betolkan supaya dia tak stretch.bengong. >.<

tiada tajuk

wah ramai btol org update blog..! hee..im the only lazy one.lol..well actually i've been online-ing thru henfon a lot lately.al maklumlah kan teknologi skarang ni makin canggih di hujung jari aje,maka bontot semakin malas untuk bergerak dan hati semakin malas mahu mnunggu laptop terbuka dan loading sebab laptop ni mmg terkenal dengan kelambatanya.hoh.plus,malas nak tengok blog ni sebab rasa macam layout berserabut! ni suma adibah punya pasal! *haha omg i miss saying dat! ;p*

ouh u know what? radio has started to play raya songs!!! yeayy da nak raya! hahaha! raya means im close to go back to egypt.hoho..dunno y but this time going back to egypt felt different..macam tak sabar pon ada.haha..sila mnyampah skarang sebab once im in egypt i'll be missing malaysia so badly sampai boleh jadi super annoying. lol.i can't wait for raya.and i duno y.tiba2 rasa macam anak2 kecil yang kira lagi brp hari nak puasa sebab nak kira bapa hari lagi dah raya.hahaha.okey jom upload lagu raya dalam fon cepat2 ngehehee ;p

baiklah,semenjak dua menjak tiga menjak ni terasa diri sangat gemok.pipi macam nak meletup.peha macam da di pam2..buncit da mcm santa claus.heh..hiperbola sedikit lah ye tetapi begitulah perasaannya.dunno y,but  it seems like d lemak macam dah susaaahhh sangat nak trun n now im scared.takot makin gemok.im not even married yet da gemok.hwaa..freak out gila. >.< rasa macam dah lama tk jaga diri sendiri.bentuk badan,makan kulit muka,vitamin semua2 lah..no wonder im still single.LOL.mayb ni pengaruh akibat tgk byk sgt rncgn next top model,diorg kn mcm sgt skinny dan tggi and im like fat n short.maka terasa amat rendah diri di situ.huhu.baiklah sebelum mengundur diri ada sebuah gambar utk tatapan semua. (aku ni dah kenapa?mcm mental je.haha)


pertemuan si suami dengan si bekas kekasih.ooppsss terlebih sudaa!! wahahaha.oke dia bukan husband,dan bukan boyfriend.main2 jelah.err tapi yg sorg tu mmg btol la ex boyfren. >.< see,aku baik kan? tak bermusuh dengan ex.see the halo above my head.ngeh3. ;p saje la nak bgtau aku baik.itu je point dia.muahaha.bye. ;p

Saturday, August 28, 2010

lihatlah

header baru.muka bulat mata sepet.hah..ajaib.bab mata sepet la ajaib..bab muka bulat tu betol la tapi.ngahahah...memandangkan saya bakal menukarnya lagi bila2 masa sahaja,ni utk tatapan masa hadapan saye.huyeh2.



* saya benci paramore sebab buat konsert dekat singapore and malaysia time saya study dekat egypt >.< oke saye tak benci,cume sedih.i mean,sedih gila.ouhh hayleeeeeeeyyyyyyyy T________T *

Saturday, August 21, 2010

UNDER CONSTRUCTION

berkat saranan seorang pembaca blog setia ataupon rase nye satu2 nye pembaca blog ini aka adibah aziz,saya ingin mengubah template blog ini.malangnya,semua buruk.tak tahan.i might change lagi.lol.

KENAPA LAYOUT PERLU PINK? and tiba2 gambar tu dah tak kelihatan comel.ugh.okey semua kena tukar.

pendek kata, THIS BLOG IS UNDER CONSTRUCTION! :)

*ceh mcm la readers byk pon.plus,mcm la i have anything to story about.manjang dok uma je kn..hahaha*

till then babessssss :D:D:D:D

Thursday, August 19, 2010

my 'happy' birthday. erk.

yeaayy I'm now officially 22 years old! woot woot!

in case u guys are wondering how i celebrate my bday,well actually i celebrated it with lots of visits to the toilet and humongous pain in the stomach and trully fully dehydrated body! haha.yes.i fell sick on dat day.very irony.its diarrhea,nausea and followed by a fever.uhuk..i was in a pretty bad condition,i even felt like fainting in the bathroom because i lost too much water. >.< andddd for that,i have to cancel the plan of berbuka puasa with my friends.and i have to force the delicious baskin robbin's cake that sab n lily bought for me into my stomach and can't enjoy the deliciousness bcoz of the pain.so yeah,weehoo for me. T_T

but,i don't mind.bnda nak jadi kan.lagipon,dapat handphone nokia e72 dengan jam swatch idaman dengan tudung putih pon dah kira best dah hahahahahahaahhaahha bye

;p

Saturday, August 14, 2010

hoh

how to spend your time knowing that you have less than 72 hours to be 21 years old:

1) sleep
2) eat
3) play FB application which is soooooo lame and boring
4) feed the fishes
5) watch tv
6) watch online drama -Hotel Mania to be exact ;p
7) tweet
8) read people's blog
9) comment friend's photos on FB
10) write a blog

ok.NONE from this is something that will help u to maintainnn the youth.hooooomaiiigooodddd im getting ollldddd..........when i was younger and uglier i always thought dat i would look better when i reach 22..sebab i rmmbr praising my cousin because i think she looks very pretty pastu mama cakap," nanti bila awak da umur mcm tu awak pon cantik la.ade semacam punya glow..".heh.mana ade glow.glow akibat muka terlalu berminyak ada la. >.<

nowadays kat tv banyak betol cerita cinta.tiba2 rasa lupa macamane nak bercinta.haha.boleh tak? ceh,padahal post lepas tak sbr sgt nk kawen.muahahaha.oke mmg tak la kn aku tak sbr nk kawen..soooo not ready for it! and i guess dat's how much im so not ready for love,even though deep down inside something is scratching the heart telling me it want something. LOL

p/s: sudahkah anda menyiapkan hadiah hari jadi saya? MUAHAHAHA

Wednesday, August 11, 2010

sila tengok,sangat comel



lepas tengok video ni terus aku rasa semangat nak kahwin.HAHA.boleh tak..calon pon tiada.muahaha.

oh terbaek!

1st of all,SALAM RAMADAN EVERYBODY! :)

2nd..just read some announcement saying that my class for next sem would start on the 18th september! and my ticket going back to egypt is 3rd oct! hoi,2 minggu pula nak missed.agak2 la kan.hahah.aritu miss 1 week pon dah mcm terkapai2 di udara wahahaha~ ok fine wateva.malas nak pk buat masa sekarang.1 september nanti akan difikirkan.MUAHAHA.

3rd,apesal orang kene sarcastic dalam menegur? haih.sabar jelah faz.dia pon mmg tggi lagi pangkatnya dari kamu kan,pasal tu dia rasa dia ada hak nak menegur sebegitu barangkali.

hoih bulan puasa la.~ astaghrifullahalazimm..... :D

* updates! sem1-sem 5,class is on 25th september.hoh lega sikek. ;p

Tuesday, August 10, 2010

hai

sekarang saya nak perasan cantik.bak kata seorang rakan,siapa lagi nak puji diri sendiri jika bukan diri sendiri? hahahaha.


cantik tak kalau pakai tudung macam ni? heeeeeeeeeeeeee :D:D

Monday, August 9, 2010

wishing u wishing me hahaha



yeay Penang best!! had a great time eating.haha.yes yes,without guilty.tapi dah balik Bangi terus rasa macam pipi nak meletup paha lemak dah melampau dan perut dah sangat terover.lengan tak payah cakap la kan,rase nye lengan ni dah same besar dengan betis Hanis Zalikha..manakala betis pulak adelah bersamaan dengan saiz peha dia.dayngg..! dat pretty lady,i envied her much. ;p *kalau ada yg tak knal siapa Hanis Zalikha (which i doubt it) sila google :D*

this wednesday would be the beginning of fasting month.YEAY! i like ramadhan i dunno y.something about the month that makes me feel so peaceful and calm. :) ouh and to top it up,i would be celebrating my 22nd birthday in this holy month! :):):) some says dat haha padan muka tak dpt celeb bday sebab puasa,but for me,cool apa! hee..dunno if i wanted to celeb my bday,just hoping smpone would do a surprise bday party for me.HAHAHA berangan jelah cik paz oit..! ouh n yeah i am waiting for this one guy to wish me which i know he would bcoz he'll see my birthday on his faebook homepage.miahaha..his wish would light up my world bebeh.ceh hiperbola sungguh di situ.tapi jika tak hiperbola bukan cik paz la yer disitu.ngee..

ouh n hopefully bulan puasa ni i would fast on my shopping money also.i think i've spend too much >.< asyik syopping ajer! huuu..but here's the thing.since i came back from egypt,i actually kept all the receipts and guess which things dat actually take up my money the most? aha,yes,FOOD and pharmacy's stuff..u know,foundation toner face cream my sabun mandi blablabla.mahal okeh all those stuffs..ni my perfume plak da nk abes,ouhhhhhhhhh miskin lah saye begini T_T

TAKDE SIAPA2 KE NAK BAGI HADIAH PERFUME UNTUK HARI JADI SAYA? ANNA SUI FLIGHT OF FANCY PON OKEY JUGA.! :D:D:D *okey sgguh tak boleh blah di sini ;p*

haha dah2.next post i'll do my wishlist oke.HAHAHA...happy ramadhan everybody! :):)

Monday, August 2, 2010

some things happen because we want them to

esok pergi Penang! yeay! maka bertambahlah lagi 3kilogram...kalau dah pergi Penang memang konfem la kerjanya makan makan dan makan lagi,tak makan rugi la..maka,selamat tinggal impianku untuk kurus.hwaa.

macamane kalau aku cakap,aku takut ade orang jatuh cinta dengan aku? bukan apa,i don't think im ready right now,and skarang ni cuma mnjaga hubungan baik dengan SEMUA orang...takut org tersalah anggap.huhu.whatever.abaikan.hee :D

macam biaselah,aku mesti nak post something from youtube kan.HAHA.annnddddd jangan marah tapi aku masih obsess dgn KRU buat masa ni...and kali ni YUSRY la plak..something about him and Erra that is so affectionate, everytime tgk video or gmbr diorg berdua tiba-tiba rasa sebak.heh emo. -_-" okey jom layan,dannn sila tggu kepulanganku dari Penang! YIHAAAAAA~~~~


Friday, July 30, 2010

tapi aku suka ;p

tadi tgk ERA TV..tertengok je pon sebenarnya.haha..then tertengok jugak lah video ade satu lagu ni,lagu baru.so,official video clip dia tak dapek la nk carik lagi kat youtube..tapi dapat jugak la carik video yg tak officialnye..yang penting skarang ni,aku nak korang dengar lagu nye.



JAUH LEBIH TUA (TAPI AKU SUKA) - THE 5
kali pertama ku jumpa
hati sudah tergoda
bagaimana caranya untuk jadi dengannya

dia memang cantik
dan sikapnya selalu menarik
membuatku tak mahu takmahu berhenti mendekatinya

dia memang lebih tua
tapi aku suka
tapi aku cinta
dia jauh lebih tua
terasa auranya buat ku bahagia

kesekian kali bertemu
sungguh tiada ku jemu
bagaimana ku mampu
menahan rasa hatiku

takkan putus asa aku mngejarnya
itu tak mengapa kerna cinta tak pandang usia
aku nikmati saja



kalau lah semua orang merasa begini,tidaklah aku merasa paranoid atau sewaktu dengannya.haih.. >.<
terima kasih kerana mencipta lagu sebegini untuk memberi semangat kepadaku.hua3 ;p

Wednesday, July 28, 2010

hai awak.

saya ada satu soalan untuk awak. okey tipu la satu, ade banyak. tapi the main question is, awak ade masalah dengan saya ke? saye pelik apesal  awak dah tak layan saya. have i done something wrong? dulu masa saya buat mcm tu kat awak, awak sibuk tanya. and bila awak tanya, saya anggap la awak betul2 nak kawan dengan saya. tapi sekarang ni kenapa eh? atau, ni semua perasaan jer?

ha kan dah kate tipu je nk tnye satu soalan. -_-"

Tuesday, July 27, 2010

terrible horrible blablable

people who knows me well would know that, i am very terrible with names. and apparently i am also terrible in describing people. haha. for example people ask me how this si polan look like, i would go on like " dia putih2..tapi takla putih sangat..pastu dia, erm, takla tinggi sgt kot.. tapi takla rendah kan.. muka dia.. ermm.. aaa.. errrr..dua mata,satu hidung satu mulut?? " okey i'll went clueless.haha..i know how this person look like, but i just don't know how to describe this person to people..but surely i remember faces.hee.

sometimes i wonder,how would people addressed me..not that i truly care,but just for the sake of curiosity...but i know one thing,mesti keluar "ala yg pakai spek tu..".. haha..but what if i didn't wear my specs dat day? wat if after this i want to wear contact lens instead? does dat mean im going to lose my identity,or i would be the girl who 'used- to- wear- specs- but- now- wear- contacts?' haha.

u guys should addressed me as ' ala budak yang comel macam umur 18 tapi sebenarnya dah nak masuk 22 tu'..ngeee... ;p

oh damn,im old already. >.

Sunday, July 25, 2010

just say it :)

harini wayang lagi.cerita despicable me! besttttttt!! :D:D

lately asyik youtube-ing je..carik balik lagu2 KRU..hahaha! inilah gara-gara menonton Hotel Mania dekat catch-up tv..hee :D serious aku suka cerita tu! sebab kan,pada aku walaupon pelakon dia aku macam tak kenal pon,tapi,semua berlakon best kot! haha! yg minah housekeeping dua org tu mmg kepoh gile,terrrbbaiikkk..! dorg la yg paling aku suke.hee.besides Anding la,du'uh..Anding sungguh kacak dalam cerita tu.taktau la kamera trick ke ape.tapi, kacak la.tu yg lebih seronok cerita ni.tak caya? jom tgk catch up tv *okey tv3 sila bgi saya komisyen sekarang*

bila dengar lagu lama-lama ni,barulah terasa betapa 'lama' aku dah hidup sebenarnya.sampaikan bile lepak dengan kawan-kawan,cerita pasal zaman dulu..fuhh..macam tua sangat je..haha..tapi,alhamdulillah banyak yang aku belajar sepanjang aku hidup ni..dah la zaman sekolah dulu nakal nak mampos,choyy betol! tapi yang bestnye,mase sekolah dlu nakal macamane pon mesti terlepas..sebab muke 'konon-konon' innocent..haha! serious..! ataupon kalo hampir2 terkantoi kenakalan pon,msti tak kene terok sebab selalunya aku ni macam,side kick kepada si nakal je la.n the teachers won't blame me dat much.hik2. *gelak keji*

kawan aku dah nak kawen..padahal dulu,kitorang partners in crime pulak.agak2 malas nk masuk kelas je,dengan dia la kami semua melepak,ala tepi toilet je pon.agk2 bgosip 15 minit,balik la kelas balik..tee hee *ni gelak lebih keji*..haritu lepak,macam biase lah,keluar la cite zaman2 nakal dulu..memandangkan dia dah nak kahwin,of coz la pk future kan,tiba-tiba keluar persoalan " ish agak2 macam mane la anak2 kite nanti faz..kalau nakal macam kite japgi..husshh!! " hooisshhh! aku pon taktau nak cakap ape.aku diam dan gelak aje.hahahahaha.

camane nih? hai anakku.jangan nakal macam mak kau yer...sile jadi budak baik dan nerd. :D



nah buah tangan.one of MANY KRU's songs that i love.( jangan sampai aku post lagu mengerti.haha! ) seriously,kenapa dah tak ada lagi talented group macam mereka sekarang? aku nak ngorat yusry pon susah.tua sgt.opss. ;p ENJOY~~