Thursday, December 9, 2010

hello earthlings!

sorry for my abscence.eceh..lately ni liat sangat nak update blog taktau kenapa..dalam kepala storyline utk blog berlari-lari melintas dari neuron ke neuron tapi jari ni malas je nak taip blogger dot com..lepas tu bila dah rajin macam hari ni,mesti dah taktau nak cerita pasal apa.haha..

baiklah..sebenarnya lately ni macam busy sket..busy bersukan..hahaha! tau tak sekarang ade kelab volleyball dekat mansoura? tau tak aku jadi pengerusi kelab futsal utk perempuan? tapi futsal tak start main lagi lah..volley jer dah...heee..tau tak aku suka ouh main volley? teringat dulu time sekolah menengah petang2 mesti pergi lepak sekolah pergi kacau budak2 volley sambil tu cuci mate dekat budak2 rugby.ngahahaha..haish cikpaz tak senonoh.alah kecik agi kot time tu..girls just wanna have fun punye zaman lah katekan.. ;p ouh tetapi sekarang housemate saye semua macam tak bagi saye main sebenarnya.biaselah,easily injured punya kes..kalau bermain dan tidak luka tu macam bukan cikpaz yer..

kesan lebam ni mengatakan " acap buli saya dekat court " muahaha okay tak.tipu jer >.<

okay,so final exam dah nak dekat..sebulan je kot lagi..thesis tak siap lagi ni..ye saye kene buat thesis-like (we called it essay) and kena htr b4 final..and the essay contribute 50marks..sangat banyak yer di situ.kalau dapat 50 tu dah mcm membantu sangat dah lah kan. >.< selebihnya nak kena usaha ni..ha bab usaha ni lah den kena push sket..sebab kan,masa case1 smpai case5 aku rajin btol study..masuk case 6 asik pk nak cuti jer lagi2 skarang pbl pon dah malas nak buat okayyyy hahahaha..ish3..okay saye insaf skarang T__T

memandangkan aku dah insaf ni nak bagi ilmu sket nih.hahaha..aritu,blajar drugs untuk ischemic heart disease...ade nitrate,beta blocker dengan calcium channel blocker..okay of coz korang tanak tau banyak2 kan lagi2 kawan aku sorang yg blaja lawyer tu kan i dun want to bore u with medical stuff ;p as a doctor dia ade lah jugak bagi hint kan or macam cara senang nak igt nama2 drugs tu,or dia punya adverse effect ke apa..so dia cakap:-

" beta blockers have three adverse effect...you can easily remember this three effects by the letter B...the first one is blockage of heart, second B is for bronchial asthma,and the third B is for Beribheral vascular disease "

he meant to say peripheral vascular disease..nice kan? aku terus macam...err doktor,tu bukan B yer tapi P tapi memandangkan aku berada di arab dan diorang mmg sebut P as B aku biarkan ajer..orang kata,layankan ajer.hahaha ;p

okay la sebenarnya mengantuk dari pukul 2.45pm tadi and sekarang dah puluk 1.56am mmg terbaek lah kan....ouh andddd mansoura dah start sejuk yg amat! wpon cuma hujan 5 minit je aritu.hoho..ni belum hujan batu lagi nih..oh my,i forgot how cold winter could get >.< ttyl! :):)





p/s: is it better this way? or would it be better to declare something more official? u choose.im the one who's waiting remember? :)

3 comments:

nina said...

Itu tgn kamu kah??waaa domestic violence....>.<

fuzzyskuzzy said...

haah weh tgn aku...jadi cmtu sbb main volleyball...ganas sgt kot hahaha ;p tapi seronok! :p

ridzuwan said...

faz cakap bio

aku cakap fizik.

bla bla bla bla... hahahaha