Monday, September 14, 2009

kenape aku sayang kau?

macam ni.hati aku,susah nk rase cinta.lepas dua tahun single sbb sakit akibat cinta,aku buat kputusan utk trima seseorg dlm ati aku.SUPRISINGLY,aku kene tipu.kaw2 kene tipu.tapi aku beruntung..sbb saat aku tgh bersedih sgt2,ko dtg dlm idop aku..wpon mule2 aku ta penah ter pk nk jd kan ko boyfren aku..tpi,aku trime ko jadi bf aku sbb,aku PERCAYA KO BOLEH BUAT AKU HEPY.

aku tak salah.aku memang hepy.ko bagi aku sume bnda yg aku nk sbg seorg kekasih.aku bahagia sgt,and saat tu,aku dah mule terima kau dalam ati aku.tapi tibe2,kau brubah..mungkin kau pnat dgn jadual praktikal kau..takpe..aku tak pnah mrungut..ko marah aku,ko uat aku sakit ati,tapi aku tetap setia dgn ko.sbb aku percaye,ni sume masalah kecil.pasti aku dgn ko,akan baek2 jugak kn..aku berdoa,agar sume berjalan dgn lancar hari demi hari.aku tak kesah papepon..aku sanggup bkejar2 dari kolej after class sume,sbb nk jumpe ko.sbb itu yg buat aku hepy..ya,mmg pernah kite gadow,smpai aku mnanges sorg2 dari stesyen lrt tu smpai stsyen sentul sbb time tu aku kt kolej.smpai je sentul,cpat2 aku tarik nafas,AND PRETEND dat everything is okay..sbb aku nk percaya,yang kita akan okay.bile bdak2 blik aku tnye pon,aku ckp best gileee jumpe kau tadi..aku tanak org nmpk aku sdeyh sbb kau.sbb aku tanak dak2 blik aku kutuk2 kau..aku taknak..

mungkin mmg salah aku sume ni,sbb aku sayang sgt kt kau.knape? sbb kau punca kegembiraan aku,kau punca kesedihan aku,kau punca aku jadi tak tentu arah, dan kau jugak punca aku percaya yang dalam dunia ni memang ada cinta untuk aku.aku dah mula percaya.sebab KAU..aku terlalu bahagia dgn kau,sampaikan aku dah buat keputusan utk kenalkan kau dgn keluarga aku..mase tu,arwah mama yg cadangkan aku adekan bday party tahun ni..dan aku mmg da bercadang nk knal kan kau dgn mama pada hari tu.mungkin dah bukan nasib aku,sbb sblom smpai nye tarikh tu,kau mintak putus dgn aku..n tak lama lepas tu,mama pulak pergi bertemu Illahi..mase aku tgh bersedih akibat aku hilang engkau,aku kne trime lagi satu kesedihan yg sgt2 berat buat aku.aku mmg rapat ngn arwah mama.dia je la kaum perempuan dalam rumah ni selain aku.dia lah teman gosip aku,dia kamus aku,dia buku teks aku,dia cikgu aku,dia MAMA aku..Tuhan ambik sume tu dari aku..takpe,aku redha dengan pemergian dia..mama pergi,dan x mungkin balik semula..tapi kau,kau ada..dan hari-hari aku tak putus berdoa semoga pintu ati kau terbuka kembali utk terima aku..HARI-HARI..sbb nya,aku sayangkan kau.ko mcm separuh dari idop aku..mama lagi separuh..aku dah hilang separuh tu,dan aku tak mampu utk ilang lagi separuh..

kau igt x dulu,aku pernah mintak kau bagi aku music box? kau tunaikan permintaan bodoh aku tu..nak tau x knapa aku suke music box?? sbb,lagu dia x akan berakhir..kalaupon ia berakhir,kau cuma perlu putar skru dan lagu kembali dimainkan.macam tu jugak aku harap hubungan aku dgn kau.andai kata hati kau dah tak berlagu utk aku,aku berharap aku berjaya putarkan kembali lagu tu dalam ati kau.lepas kau bagi music box tu,hari2 aku dgr..x percaya,tnye lah budak2 bilik aku..ko tnye lah dorg btape sayangnye aku kat kau.ari2 aku peluk teddy bear yg ko kasik..aku cium2 smpai da nk itam binatang tu..padahal ko baru jek kasik aku..ya Allah.macamane aku boleh bgitu sayangkan kau,spenuh ati aku,Tuhan lagi tau..ko tau mase aku ajak ko dtg dinner last sem aku tu? aku ajak kau,sbb aku nk hepy2 dgn kau.event tu sesuatu yg mnggembirakan aku.aku nk kongsi dgn kau.sebab tu aku beriye2 sgt nk kau dtg.

kenapa aku sayang kau? sebab aku dapat terime semua baik buruk kau.sebab aku rase,jiwa aku terlalu kuat utk kau..kau tau semua tu kan? ko salu tanye aku,kenapa aku selalu bagi adiah kat kau..sebab,bila aku tgk bnda tu,aku trigt kt kau.maka,aku beli,dan aku adiahkan utk kau.aku pergi mana2 pon,kau tetap dlm kepala aku.smpaikan,daripada aku keluar syoping knon2 utk diri sendiri,akhirnya aku akan belikan smthing utk kau.sbb,kau sntiase dalam igtn aku..SENTIASA.dan aku rasa x salah kalau aku belikan kau adiah tu..bukan hadiah yg aku bagi tu bukti cinta aku pada kau,tapi ia adalah medium yg mnjadi pnyampai kepada kau sbg mmberitahu yg,kau dalam ingatan aku.mase aku tjumpa bnda tu,aku trigt kt ko,sbb tu aku bgi kt kau..aku mmg mcm tu orangnya.tak pernah aku ade niat lain selain itu.

selepas kau pergi,aku tak pernah lupa kan kau.jujur,aku tak boleh keluarkan kau dari hati aku..perasaan aku terlalu mndalam utk kau,dan permintaan kau utk pergi dari idop aku,bgi aku sesuatu yg sukar utk aku trima..namun,aku turutkan saja..sebab apa? sebab aku sayangkan kau.kau cakap,kalo aku sayangkan kau,aku sanggup buat apa saja utk kebahagiaan kau..dan aku biarkan itu berlaku,walaupon aku yg sakit.aku yg terseksa..sepanjang itu,kau sering mengadu..kau kata kau sunyi..aku sering mnemani kau..bila tiada sapa yg ingin mnolong kau,aku sanggup tolong..bila tiada siapa yg melayan kau,aku tak pernah tak ada utk kau.tidak ada niat lain aku buat semua tu.aku cuma mahu kau bahagia.aku cuma mahu,kau rasa kau masih ada aku.bermakna,andai kata sluruh dunia pon mmbenci kau,kau tetap ada aku.aku mahu kau rasa begitu.walaupon hanya sbagai kawan..ya..salah aku kerana sering mncemburui kau..aku sering mncurigai kau..dan aku benci,bila kau buka pintu hati kau utk org lain tapi bukan aku.salah aku..salah aku sebab aku syangkan kau..selama kite sudah berpisah,aku rasa kau ada,tapi kau jauh..dan semakin hari,kau semakin mnjauhkan diri dari aku..mungkin itu hanya perasaan aku.tapi,perasaan tak pernah berbohong..kan?

aku dan kau,sering bergaduh kerana sbb2 kecil slps itu.sampaikan aku rasa,aku dan kau tidak boleh utk berkawan.aku sudah mngambil keputusan utk tidak mngendahkan kau.tapi,aku lemah.sebab,aku sayangkan kau.knapa aku sygkn kau? sbb,aku sedar tanpa kau,aku kosong.KOSONG..jadi,bile kau pujuk hati ini utk terima kau utk berkawan kmbali..aku terima..sbb,aku sygkan kau..takde sape taw ape aku rase lepas aku putus dgn kau.diorg tau,aku sedih.tapi prasaan aku lebih dari sedih.lebih dari tu.takde perkataan boleh gmbrkn kesedihan aku..tapi,aku tak tnjuk sedih aku sangat.lagi2 kat rumah.sebab aku tau,abah pon tgh sedih..aku tanak dia terlalu sedih,jadi aku sering cuba utk hiburkan hati dia.tapi aku lemah.aku tak mampu sebenarnya.aku perlukan sokongan kau.dan,aku cuba menjalin kmbali hubungan kita dulu..aku cuba utk putarkan kembali lagu hati kau thadap aku.tapi,kau enggan.kau tolak.kau berikan alasan2 kau..aku sedih.amat2 sedih.tapi aku terima keputusan kau.aku hormati keputusan tu semua.sampaikan tiba2,kau kata kau jatuh cinta lagi.dan pada saat yg sama,seluruh tubuh aku trus mnggeletar.aku tak sangka akan khilangan kau sebegini cepat.sdangkan kau baru shj mnolak cinta aku atas alasan kau ingin tumpukan perhatian pada sesuatu.aku rasa aku bodoh kerana percaya.kau tipu aku lagi.serta merta aku tahu dan aku sedar,jiwa aku kini benar2 sudah KOSONG.dan tak mungkin aku akan percayakan cinta lagi,seperti mana aku telah bgi kpercayaan itu utk kau.aku sedih sbb itu.aku taktau apa akan terjadi pada masa akan dtg,tpi kan sedih jika andai ade seseorg yg benar2 cintakan aku,tapi aku takdpt nk percayakannya kerana apa yg tlah trjadi antara aku dgn kau? hancur berkecai hati aku.org yg kau pernah sayang sudah bertunang.org yg aku pernah syg,dah kawen pon.jgn lah nk ckp yg kau tu lagi pernah rase sedih yg lgi hebat dari ape yg aku rase..tak mungkin.kau tau,tak mungkin.

skarang.susah utk aku bgi lagi kpercayaan aku.cinta aku.setia aku.tidak utk masa terdekat.kau ckp dulu,kau sayang aku..tiba2 kau tawar hati pada aku? maknanya,dengan siapa2 pon,itu akan terjadi lagi.aku dah serik.seriously.salah aku,sbb berharap kau yg trakhir utk aku.salah aku,sebab masih mngharap pada hati kau yg dah tiada lagi.salah aku,kerana cuba mainkan lagu hati kau sedangkan skru itu sudah lama patah.salah aku,sebab aku terlalu beremosi bila aku dgn kau.salah aku,aku terlalu selesa dengan kau.salah aku,aku bagi hati aku pada kau.dan salah aku,sebab aku sayangkan kau.

aku mintak maaf aku maki hamun kau.aku panggil kau macam2.aku nak kau benci aku.macamane aku sebenarnya nak aku sendiri benci kat kau.

kenapa aku masih sayangkan kau?

16 comments:

Anonymous said...

poor cik paz..t mlm ym..got thing to say to you..skang nak g bersiap ke tempat kerja..hate monday but i love last 10 min b4 going back from work on friday..>.<"

ikyn adzmi said...

Awhhh kak faz :( Smtimes, they just take us fr granted la. Sokay, I know ur strong. Be strong k :)

| h.u.d.a | said...

same feeling what i feel rite now even different situation;(

fathin fatiha said...

apabila kita terlalu menghargai sesuatu..
tanpa kita sedar..kita akan menyakiti diri sendiri..
akibat terlalu mendengar kata hati..
kita disakiti..

aduhai gelinya ayat kite..
haha..
tape kfaz..
kuatkan diri and iman..
insyaAllah..
tanpa dia pun kfaz boleh idop punye..
chaiyokz!!=)

mei said...

hummm :(

nurul izzah nasir said...

be strong kak fazi..
sy pon pna alami.
mmg pedih tp prcayelah,mase akan ubati bende tu.
again,b strong syg
all d best!
:)

HiRdA FaMiLa said...

lalink saba ehh..anggap ni smuanye dugaan..b strong...1 je ayat yg i nk bg k hope u akan kuat lpas bace ayat ni

ALLAH SEGAJA MENEMUKAN KT DGN ORG YG BKN BTOL2 BAIK BUAT KT..SEBELUM DIE MENEMUKAN KT DGN ORG YG BTOL2 BAIK BUAT KT...

u just pk Allah sgaje buat mcm 2 utk menguji kt yang DIE sygkn kt sbb 2 die bg dugaan..i arap u blh kuatkn smangat ye yang :)

Anonymous said...

ingatlah & dekatkann lah diri dgn Allah. Hanya dengan mengingatnya hati akan menjadi tenang.

i advise you to read 'La Tahzan' (Don't be Sad).

be strong.

fuzzyskuzzy said...

trima kaseh semua. ;)

i really need supprt n advice from u guys.. ;)

threekayz said...

ade orng pernah ckp

sayangi seseorang itu sekadar 70%..
lagi 30% untuk kita sayangi diri kita dan digunakan untuk bangun kembali apabila kecewa...

ada orng pernah ckp gak

jngn terlalu syg ssorng tuh,kelak mungkin kita benci dia

jngn terlalu benci ssorng tuh, kelak kita mungkin syg dia

n bagi yusra, tiada cinta manusia di dunia ini yang kekal...
maka carilah cinta Allah...kerana cinta Allah berkekalan dan Allah sentiasa ada untuk manusia yang menyintai Dia...malah cinta Allah mampu memberikan kita kejayaan dan insya Allah menjanjikan syurga....oleh itu, pilihlah cinta Allah....ia akan menenangkan perasaan mu.....

jadikan perkara lalu sebagai pengajaran untuk hari esok...

semoga kak faz akan tabah....insya Allah....

salam sayang,
yusra GMN, UKM. 2009

fuzzyskuzzy said...

yusra syg.thanx a lot. ;) insyaallah ;)

deep said...

lepas ni paz, jangan sayang kat org camne ko syg kat die leh x.
sedih la aku tgk ko neh.
kadang2 aku mara gak kat ko neh.
die wat ko camne pon ko leh rileks jek.
die tengking ko,ko rileks jek.kalo aku baran gile weh.
ko mmg hebat ah

aku tau,ko kalo da syg org ko wat ape jek nak bagi die gembira kan.tapi laki skarang susah nak jangka la.

kuat ea paz
aku arap ko gembira kat mesir nnt
nnt ko mst dapat laki yg tbaek punye
ko deserve gile

fuzzyskuzzy said...

baik adibah :D

tu lah..hee.len kali korg mrh je aku weh..aku ni klo syg org mmg cm gitu..tp pasni tatau la samane..uhukk..

thanxx ;)

deep said...

errr.aku ase aku penah kot mara ko pasal laki.xpenah ke?
haha

caiyok2 paz
abg mini cooper menanti
hehehehehe

bukan abg mini cooper mesir tu
mini cooper len la
yg penting mini jugak
hehe

fuzzyskuzzy said...

haha.penah kot? tpi ko mrh comel sgt la deep.x terase aku.wahahahahaha ;p

uyeaahh! nk tajol! bleh? xpon adam eh nme farid kamil,lam im not single? hee.nak nak ;p

deep said...

banyak la ko nye comel.

haha
comel la farid kamil versi im not single
rambut panjang xcomel.
woooo
kalo ade mamat mini ensem camtu aku sanggup kejar kete die
haha